Kuna kinnisvara hinnad olid väga soodsad, ostis ta siin endalegi ootamatult Võrumaale Sõmerpalu valda Valli talu. Algul lihtsalt mõttega teha üks kasulik investeering ja ehitada talu üles.

Aga nad mõlemad naisega armusid Eestisse. Müüsid Austraalias Perthi linnas kõik maha ja kolisidki Kurenurme külla.

Paljudel eestlastel on küllap raske mõista, miks nad vahetasid sooja ja päikeselise kodumaa Eesti vastu, kus kipub nii ühte kui teist vähe olema.

“Meid võlus siinne maastik, järved, rohelus, see on meie jaoks paradiis,” selgitab Michael Wegecsanyi.

Aga millestki on vaja ka elada. Kuna Wegecsanyi oli ise asja sees olnud, kui Austraalias mõne aasta eest päikeseenergia kasutus tormiliselt laienes, oli loogiline sama rada tallata ka Eestis. Pealegi nägi ta, et siin on sellel alal potentsiaali.

Kurenurme külapäevadel paari aasta eest kohtus mees juhuslikult Ameerikast Eestisse kolinud ärimehe Viido Polikarpusega, kes peab Tallinnas Eesti Maja restorani ja kes on samuti kolinud Kurenurmele oma abikaasa tallu.

Polikarpuse elutee on üsna kirju. Küll on ta leiba teeninud ohvitserina USA armees, aga ka näitlejana, lauljana, kirjamehena. Kurenurmelgi jätkab ta üht oma lemmiktegevust – maalimist.

Eestisse kutsus Polikarpuse endale nõunikuks Eesti Kaitsejõudude tollane juhataja Aleksander Einseln.

Michael ja Viido leidsid kiiresti ühise keele, seda enam, et Polikarpus räägib vabalt inglise keelt. Nii pakkus eesti keelt õppiv Wegecsanyi talle võimalust osaleda oma firmas, algul tõlgina.

Ent Polikarpusest sai peagi tuline päikeseenergia fanaatik. Järgmisel suvel tahavad mõlemad mehed oma tallu püsti panna päikesefarmi.