Laias laastus jäin rahule, sest valimised väikestes ja suurtes kohtades toimuvad väga erinevatel alustel. Väikestes kohtades valitakse isikuid, suurtes erakondi.

Loodan, et Tallinna valimistulemus mõjutab kogu riigi valitsemispoliitikat ja soovin, et ainuvõitja oleks suuremeelne. Et Keskerakond ei rakendaks oma monopoolset võimu, vaid et tal õnnestuks kaasata sotsiaaldemokraadid, sest kaks erakonda kontrollivad teineteist.

Minul oli seekord väga raske valida, sest pole ainsatki erakonda, kelle poolt ma päris puhta südamega hääletaksin. Inimesi oleks lihtne valida, aga Tallinnas valitakse ju erakondi. Mitme erakonna programmid on mulle küll vastuvõetavad, aga nende poliitiline käitumine mitte.

Mart Vahtel, Pärnumaa lambakasvataja

Ei jäänud rahule, sest Keskerakond sai liiga vähe hääli.

Mõtlen seda täiesti tõsiselt, et ta oleks võinud rohkem hääli saada, siis oleks omavahelist kemplemist vähem.

Eestis ei muutu pärast valimisi mitte midagi, sest inimesed on ju ikka samad.

Vaatasin valimisprogramme - keegi midagi konkreetset ju ei lubanudki, programmid olid ette valmistamata ja ümmargused. Nii et meie elu ei muutu positiivses ega negatiivses mõttes mitte kuidagi.

Kõik läheb ikka eestipäraselt edasi.

Lugege, mis toimus 500 aastat tagasi - siis olid täpselt samad probleemid mis praegu.

Kristi Sääsk, Suure-Jaani koguduse õpetaja

Ma ei oskagi vastata. Andsin hääle oma parima äranägemise järgi enda meelest kõige paremale kandidaadile.

Aga inimeste arvamusi ja külgi on palju.

Olen nende valikutega rahul, nüüd on, nagu on.

Ei saa üldistada, kas elu Eestis pärast valimisi muutub.

Arvan, et paljudes kohtades tahetaksegi, et elu samamoodi edasi läheks.

Mina usun, et ka meie kandis jätkub elu nagu siiani - valla rahakotti arvestades tehakse nii palju asju ära kui vähegi võimalik.

Valter Aasmäe, majandusteadlane

Mina küll ei tihka öelda, et rahvas on rumal. Rahvas tegi oma valiku ja seda tuleb aktsepteerida. Ju olid rahval sellise valiku tegemiseks omad põhjused.

Ma ei näe põhjust ühestki kandist kiireid muudatusi ega üldise olukorra paranemist oodata.

Ühelgi erakonnal ei ole prognoose ega pakkumisi, et lööme kaardid lauale ning elatustase kohe tõuseb. Ees seisab veel pikk vindumine.

Helgi Vester, Rakvere Kondivalu apteegi juhataja

Sellega olen rahul, et valimisaktiivsus on suurenenud. Aga sellega näiteks mitte, et Keskerakond Tallinnas nii suurelt võitis. Kohalike tulemustega ei olegi jõudnud end veel väga täpselt kurssi viia.

Eks edasine elu oleneb majandussurutisest, mis paneb oma piirid - kui raha ei ole, siis pole midagi parata. Tahaks küll optimist olla, aga kõik märgid näitavad seda, et olukord ei parane.