Inimesed, kes teavad oma kodupaiga eeliseid, on eluga rohkem rahul. Naabruskonda hindavad inimesed oskavad hoida seda eriilmelisena.

Kas te naudite piirkonna rohelust? Kas teile meeldivad kohalikud väikepoed? Kas te armastate ümbruskonna kohvikuid? Kas te väärtustate koolide, lasteaedade ja mänguväljakute olemasolu piirkonnas? Kas teile meeldib vaade? Kas te hindate kohalikke elanikke? Võimalusi on palju.

Tänapäeval on fotoaparaadid, videokaamerad või nutikad telefonid olemas enamikul inimestest. Fotosilm aitab kodukoha põnevad kohad jäädvustada.

Leidke näiteks paarkümmend just teile meeldivat asja, kohta või inimest ja tehke neist pilt. Või tehke kodukandis hoopis videolood. Rääkige inimestega, pange tähele.

Kui eeltöö tehtud, avaldage oma isiklik veebinäitus või tehke kasvõi sotsiaalmeedias pildipostitus. Kutsuge sõpru ja tuttavaid algatust jätkama.

Leidke üles põnevad nurgatagused, õnnetunud seinamaalingud, vaiksed pargisopid, kärarikkad turud ja muud huvitavad kohad. Iga piirkond on omanäoline.

Sellest, kuidas säilitada kohalikku eripära, lugege pikemalt portaalist Bioneer.ee.