Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt ütles, et Annely Akkermanni puhul on tegemist äärmiselt abivalmi koostööpartnerina, kes eristub paljudest teistest vallajuhtidest omapoolse suure koostöötahtega.

"Annely Akkermann on teinud mitmeid ettepanekuid koostööks, mis teevad päästjatele Kihnu saarel töötamise kiiremaks ja efektiivsemaks," põhjendas Matt.

Akkermanni algatusel on Kihnu saarele rajatud uued veevõtukohad tuletõrjele ning korraldatud koostöö kohaliku meditsiinitöötajaga, mis võimaldab õnnetuste puhul anda kiiremat esmaabi.

Samuti valmistab vald ette päästjate kolimist vallakeskusse vallale kuuluvatesse ruumidesse.

Kokku antakse esmaspäeval üle 83 aumärki.

Päästeteenistuse Elupäästja Medali saavad 14 päästetöötajat ja seitse eraisikut, kellest noorimad on kaks 10 -aastast Valga noormeest Jarmo Aaviste ja Tanel Kilp ning 17 aastane Järva-Jaani noormees Andrek Arusalu.

Erakordsete teenete eest tunnustatakse Päästeteenistuse Suure Kuldristiga Tõnis Pajot.

Päästeteenistuse Kuldristi saavad kaheksa inimest, nende hulgas Läti ja Leedu päästeteenistuste juhid, vabatahtliku tuletõrje silmapaistvad arendajad Tuve Kärner, Valde Nirk ja Hubert Roohein ning päästeala sümboolika kujundanud heraldik Priit Herodes.