Kiirlaskumise korraldaja Koit Raud ütles, et kui tavaliselt on korraliku lumega talvede järel veetase tõusnud suurvee ajal Pärnu jõe keskjooksul kuni 4 meetrit ning vooluhulk olnud kuni 400m3/sek (alamjooksul isegi kuni 1000m3/sek), siis tänavu kevadel on jõgedes peaaegu suvine veetase. „Lumi on sulanud, kraavid on veest peaaegu tühjad ja lume sulamise vett pole jõgedesse kusagilt juurde tulemas,“ tõi Koit Raud välja.

Samas on tema sõnul Pärnu jõgi nii hea veehaardega, et kaks korralikku vihmapäeva suudab veetaset terve meetri jagu kergitada ja seega päris kuivaks jõgi ilmselt ei jää.

„Aga üsna tõenäoline on see, et vooluhulk jääb sel kevadel alla aasta keskmise, mis Pärnu jõel on 65  m3/sek ning tänavuse maratoni puhul võib tegemist olla omamoodi kiviralliga, kus selge eelis neil paatkondadel, kes kivide vahel kõveralt sõita oskavad ja paati paremini juhtida suudavad,“ selgitas Raud.

Täiendavalt tähendab tänavune madal vesi seda, et väga võimast veevoolu, mis kõik kaasa veab, ei ole ja kõige teravamad kohad jõel, mis nii sõitjaile kui pealtvaatajaile enim emotsioone on pakkunud, on tänavu märgatavalt leebemad. „Seega sobib tänavune maraton proovima tulla ka kõigile neile, kes siiani oma oskustes-võimetes kahelnud on,“ tõi Raud välja hea külje.

Tänavu end kirja pannute seas on tosin aerutajat, kes on starti tulemas juba viiendat korda. „Nende meelekindlate, kogenud ja jõeaerutamist nautivate naiste ja meeste auks otsustasime luua Türi-Tori Hundiklubi, millega on edaspidi võimalik liituda ka kõigil teistel aerutajatel,“ rääkis Raud.

Hundiklubi on virtuaalne klubi, kuhu saavad kuuluda kõige kogenumad Türi-Tori kiirlaskumise sõitjad, kes on Türi – Tori kiirlaskumisel osalenud vähemalt viis korda. Hundiklubi liikmed tunneb ära kollase liidrisärgi järgi, mille rinnal on Türi-Tori kiirlaskumise embleem ja seljal Hundiklubi embleem. Hundiklubi särgi ja embleemiga avaldavad korraldajad lugupidamist kõige innukamatele ja kogenumaile Türi-Tori kiirlaskumisest osavõtjatele.

Rohkem infot kiirlaskumise kohta leiab SIIT 

Kanuusõiduhuvi korral osale lugejamängus, kus võid võita kanuukoolituse kahele.