“Lõpp loomkatsetele” on ajaloo suurim demokraatlik loomkatsetevastane aktsioon ja üks esimestest edukatest Euroopa kodanikualgatustest - uuest Euroopa Liidu loodud vahendist, mis võimaldab kodanike otsest osalust Euroopa Liidu seadusloomes. Eestist lõid allkirjade kogumisel kaasa Eesti Loomakaitse Selts, liikumine Loomade Nimel ja MTÜ Kuulikodu.

Algatuse korraldajad tänavad südamest kõiki, kes aitasid kaasa ajaloolise tulemuse saavutamisele. Korraldajate sõnul on kodanikualgatus tähtis verstapost võitluses julma ja aegunud loomkatsetööstusega. Ühtlasi viib kodanikualgatus lähemale loomkatsete kaotamisele ning nende asendamisele inimtervisele kahjutumate ja täpsemate teaduslike meetoditega.

Järgnevatel nädalatel loetakse ja kontrollitakse kogutud allkirjad üle. Seejärel algab institutsionaalne protsess, mille käigus riiklikud võimud kontrollivad omaltpoolt allkirjad üle ning siis kinnitatakse lõplik tulemus. See faas lõppema 2014. aasta märtsiks.

Seejärel tunnistab Euroopa Komisjon ametlikult kodanikualgatust “Lõpp loomkatsetele” ja määrab kuupäeva, et kohtuda algatuse esindajate André Menache'i ja Gianni Taminoga. Pärast kohtumist tuleb Euroopa Komisjonil kolme kuu jooksul ette valmistada ametlik vastus, milles pakutakse välja seaduslikke muudatusi, mis arvestaksid enam kui miljoni Euroopa kodaniku soovi.