Tegemist on tuletõrjespordiga, milles võisteldakse ka maailmameistritiitlile.

Võistlused viiski läbi Eesti MM-koondise liige, Lääne-Eesti Päästekeskuse korrapidamisbüroo juhataja Margo Tammepõld. "Kiirus, julgus, osavus," rõhutas ta enne stardikäsklust.

Tõtt öelda võis kahel omavalitsusjuhil karta selles võistluses väikest eelist.

Nimelt on nii Pöide vallavanem Jüri Linde kui Rõuge vallavanem Tiit Toots kohalike priitahtlike pritsimeeste komandode liikmed. Jüri Ilves esindab Tornimäe komandot ja Tiit Toots Rõuge komandot.

Samas tunnistasid mõlemad mehed, et priitahtlikuks pritsimeheks olemine jätab neid konkurentidega siiski võrdsele pulgale. Linde on kümnekonna mehega Tornimäe komando liige juba ülemöödunud aastast, aga ühelgi väljakutsel käinud pole.

Tiit Toots on küll pikaaegsem pritsimees ja tuldki torkimas käinud, aga temagi ettevalmistus redeli suhtes on null. "Konksredeliga ma roninud pole," tunnistas ta.

Ala võitis aga hoopis Järva-Jaani vallavanem Arto Saar. Taust: selles paigas asub nii tuletõrjeselts, komando kui ka tuletõrjemuuseum. Ning tagatipuks: sealsed mehed on ehitanud tuletõrjeautosse isegi sauna.

Eestis tegeleb konksredelil ronimise ja muude sarnaste võistluste korraldamisega Eesti Tuletõrjespordi Liit. Mitmevõistluse koosseisu kuuluvad lisaks konksredeliga ronimisele õppetorni 4. korrusele veel 100 m takistusriba läbimine, teatejooks 4x100 m, meeskonna hargnemine mootorpumbaga ja meeskonna hargnemine autopumbaga.

Esimesed üleriigilised tuletõrjevõistlused peeti 8. septembril 1929.