Eestimaa tublide maainimeste tegemiste ja saavutuste väärtustamise jätkamiseks kuulutas muuseum 2010. aasta algul välja uue konkursi "Maamehe ramm ja vägi".

Konkursil osalemiseks ootame materjale maal elavate või elanud, nii noorte kui juba taadiikka jõudnud maameeste elust ja tööst. Olgu selleks oma kätega rajatud talu, nutikad lahendused ja huvitavad leiutised maatöö lihtsustamiseks, uudse tehnoloogia rakendamine maaviljeluses või omanäolised sepis- ja puutööd - kõik maameeste eluga seotud teemad on teretulnud. Materjali võib esitada nii reaalsete näidiste, fotode, videolõikude kui makettide või kavanditena. Samuti ootame olmeesemeid, dokumente ning mälestusi ja eluolu kirjeldusi.

Mälestuste kirjapaneku hõlbustamiseks aitab teid küsimustik, mille leiate ka muuseumi kodulehelt www.epm.ee. Küsimustiku järgimine ei ole kohustuslik.

Kogutud materjal säilitatakse Eesti Põllumajandusmuuseumis ja kasutatakse novembris 2011 avatava näituse „Maamehe ramm ja vägi" koostamisel. Soovi korral tagastatakse laekunud materjal omanikule pärast konkursi lõppu.

Konkursi lõpetame pidulikult 2011. aasta muuseumi isadepäeva üritusel 12. novembril.

Võistlustööd palume saata või tuua kuni 2011. aasta 15. oktoobrini Eesti Põllumajandusmuuseumisse aadressil Pargi 4, Ülenurme 61714, Tartu maakond.

Juurde palume kindlasti märkida oma nime, sünniaasta ja kontaktandmed.

Informatsioon konkursi ja näituse kohta tel 738 3819 või e-posti aadressil kerle.arula@epm.ee.