Iga episood taaslavastab ühe tõestisündinud loo, millest vanemad on juhtunud 1960ndatel ja hilisemad käesoleva sajandi algul. Kõik need juhtumid on märgilised eri põhjusel, olgu selleks siis tapmise asjaolud või uurimise käigus kasutatud uudsed võtted.

“Saatuslik naine”

Sarja avaosa viis aastasse 1968, kui Tallinnas läks südapäeval kaduma väike tüdruk, kelle surnukeha leiti peagi. Omal ajal palju tähelepanu kaasa toonud uurimisse kaasati riigi parimad jõud ning kasutati tollal täiesti ennekuulmatuid võtteid nagu fotorobot, hüpnoos ja televisioon. Nii jõuti kiiresti jälile tapjale, kellele karistuseks määrati karmim võimalikest – surmanuhtlus.

Tõestisündinud on ka 10. märtsil eetrisse jõudva krimi­- sarja teine osa “Saatuslik naine”, mille sündmused leiavad aset 1964. aastal Valgamaal. Kummalistel asjaoludel mõrvatud Heino surnukeha leiti juhuslikult alles kümme päeva pärast mehe kadumist, mitukümmend kilomeetrit kodunt eemal. Seekord harutatakse lahti keerulised peresuhted ja heidetakse valgust toonasele uurimiskäigule.

Ajastutruu tulemus

Esmane tagasiside Kanal 2 uuele sarjale on olnud positiivne. Vaatajad kiidavad autentset ja samas väärikat lähenemist sündmustele, mis on traagilised, kuid väärivad avalikkuse tähelepanu. Sarja tegijatele on abiks olnud mitmed nende juhtumitega seotud uurijad, võimalikult ajastutruu tulemuse saamiseks on ette võetud dokumentaalsed allikad: kohtutoimikud, tunnistajate ütlused jms. Tõestisündinud lood on telesarjaks kirjutanud Eesti üks menukamaid kirjanikke Indrek Hargla, kelle pinevat ja head stiilitunnetust mäletavad televaatajad sarjast “Süvahavva”.

Krimisari “Kuum jälg” on Kanal 2 eetris neljapäeviti kell 21.30.