Matka korraldav Järva malev koos oma eriorganisatsioonide, Järva-Jaani ja Kareda valla ning Järva maavalitsusega.

„Me ei saa oma tänu keelata sellele lihtsale mehele, kes rohkem on korda saatnud, kui keegi teine vastavates oludes oleks teha suutnud,“ ütles matka peakorraldaja, Järva maleva staabiülem kapten Vello Pops, kelle sõnul on admiral Pitka panus Eesti omariikluse loomisele on hindamatu ja ennastsalgav.

Järva maleva poolt korraldatav transport stardib Peetrist kell 9.00, et sõita edasi Jalgsemale. Ligikaudu 20 km pikkune matkatee kulgeb Jalgsemalt Pitka mälestuskivi juurest läbi Järva-Jaani Peetrisse.

Äraväsinute tarvis liigub matkaliste sabas väikebuss, kus saab jalgu puhata, samuti on korraldatud ka esmaabi. Poolel teel Peetrisse on kõigile matkalistele kosutuseks kuum tee ja pirukad ning finišis, Peetris, ootab matkalisi keha kinnituseks ja väsimuse peletamiseks soe supp.

„Palume kõikidel osavõtjatel selga ja jalga panna ilmastikule sobivad riided ja jalanõud. Pole paha kui on võimalus kaasa võtta termos sooja joogiga ja veidi suupisteid,“ ütles Pops. „Eelmistel aastatel osalenud matkalistel tasuks kindlasti kaasa võtta ka matkakaart, sest toimub loosimine nende vahel, kes on osalenud matkal kolm või enam korda.“

Kõikidele uutele osalejatele on valmis pandud uusi matkakaarte, millega on võimalik tulevastel admiralimatkadel templeid koguda ja loosimistel osaleda.

Matka ajakava ja registreerimisingoga saate tutvuda SIIN.

Allikas: Järvamaa Infoportaal