“Teen sellist portaali, millist meeldiks endal lugeda,” ütles seni Lääne maakonna ajalehe Lääne Elu peatoimetajana töötanud Ivar Soopan. “Ülekaal on loomulikult Läänemaa uudistel, aga hoian lugejaid kursis ka tähtsamate Eesti ja maailma uudistega.”
Soopani sõnul avaldab Läänlane maailma kvaliteetlehtede huvitavamaid kirjutisi, pakub lugeda tuntud arvamusliidrite seisukohti ja analüüse.

Kord nädalas laupäeviti saab Läänlasest lugeda uut pikka reisikirja ja –fotosid, samuti avastustest teadusmaailmas.
“Läänlane ei ole üksluisete ametlike teadete kogunemiskoht, samas hoian lugejat eemal “kollastest” lugudest ja teemadest, sest seda on eesti veebimeedias juba piisavalt,” lausus enne Läänemaale kolimist 10 aastat Eesti Päevalehes töötanud Soopan. “Olen sobimatute ja solvavate veebikommentaaride levimise vastane ja hoian seepärast karmilt lugejate arvamusavaldustel silma peal.”

Läänlases kommenteerimine käib Disqusi, Facebooki, Twitteri, OpenID või Yahoo kaudu sisse logides.
Uudisteportaal Läänlane avati ametlikult äsja, kuid tegelikult on see testimise käigus uudistega täienenud juba veebruarist alates. Soopani sõnul on tema portaali teemade käsitlemise ülesehitus tavaajalehest erinev ning pakub lugejale paberlehest rohkemat teavet — paljud teemad on esitatud korraga nii teksti, pildigalerii kui ka videona.

Peale nimetatud sisu saavad eraisikud Läänlases tasuta kuulutada; veebilehelt leiab Läänemaa sündmuste loetelu, ilmateate, telekava, vajalikke infonumbreid, viiteid veebiraadioile ja tuntud arvutimängudele.

Läänlane on Läänemaal ainuke eraomandis uudisteportaal, mis kajastab nii suurt hulka uudiseid ja artikleid. Maavalitsus haldab Läänemaa portaali nime kandvat veebilehte, kuid see on Soopani sõnul keskendunud ametkondlikele ning mitteajakirjanduslikele teadetele. Samuti on Läänlane tema kinnitusel ainuke veebiajaleht Läänemaal, kus eraisikud saavad tasuta kuulutuda ja firmadel on võimalus veebireklaami avaldada.

Lääne Elu peatoimetajaks saab taas Tarmo Õuemaa, kel on kolmas kord lehte juhtida.

„Soovin Ivarile õnne, et tal läheks portaaliga hästi,” ütles Õuemaa. „Lugeja võidab, sest millal meil viimati oli Läänemaal konkurent? Sel sajandil mitte!”

Õuemaa möönis, et kiiruses ei suuda Lääne Elu Läänlasega võistelda ning lubas, et ka edaspidi keskendutakse oma senisele tugevusele  — paberlehe tegemisele.