Õuemaa hinnangul väärib aasta inimese tiitlit kogu muuseumirahvas, aga Wikland ikkagi andis need tööd Haapsalule muuseumi jaoks.

Läänemaa teod ja tegijad on ka Haapsalu linnapea Urmas Suklese tagasitulek (kuigi Reformierakonna edu oli oodatust napim ja tähendas liitu Keskerakonnaga), kurdi tüdruku Kairit Olenko loendamatud olümpiatiitlid (paraolümpiakomitee valis ta tänavuse aasta parimaks sportlaseks) ning arhitekt Enn Laansoo, kes veel hiljuti oli lihtsalt üks Nõva vallas suvitav “linnasaks”.

Miks Laansoo? Sest ta võttis enda kätte protestiliikumise ohjad, kui tuli avalikuks kaitseministeeriumi kava rajada Nõva mere äärde suurtükiväe harjutusväljak. Ta kandideeris sügisel ainsa IRLi liikmena valla volikokku ja korjas 230 hääletamas käinud nõvalase häältest 58. Pärast pikka kauplemist otsustas mees ka vallavanema tööposti vastu võtta.

Veel väärib esiletõstmist Ruhnu jahta meeskond — laulupeotule teekond jahtal Tallinna oli ilmselt üks meeldejäävamaid sündmusi Eestis. Jahta on Haapsalus ehitatud, selle taga oleva klubi tuumik pärineb samuti Läänemaalt.

Allikas: Lääne Elu