Lisaks linnateatri tublile trupile on rekordi püstitamisele kaasa aidanud ka EMTA lava­kunstikooli 25. lennu tudengid, kes on repertuaari mitme lavastusega täiendanud ning andnud kokku üle 90 etenduse.

Linnateatri direktor Raivo Põldmaa, kel peagi täitub sel ametipostil 20. aasta, rõhutab, et etenduste rekordarv on tulnud olude sunnil. “See on tähendanud nappide vahenditega rohkelt hea teatri tegemist ja suurt tööefektiivsust,” selgitas Põldmaa.

Kultuuriministeerium toetas muu hulgas Lavaaugu taastamist mängupaigana ning välisministeeriumi abil sõideti mängima New Yorki Eesti kultuuripäevadele. Ühe lavastusega osaleti ka Euroopa kultuuripealinna “Tallinn 2011” programmis, seda rahastas SA Tallinn 2011.

Uuslavastusi tuli mullu välja seitse, neist neli tudengilavastust. Esietendusid “Aeg ja perekond Conway” (lavastaja Elmo Nüganen), “Koletis kuu peal” (külalislavastaja Madis Kalmet) ning “Amy seisukoht” (külalislavastaja Mladen Kiselov).

Teatritudengitest lavastas Sander Pukk “Biloxi bluesi” ja Diana Leesalu kultuuripealinnade Tallinna ja Turu koostööprojektist New Baltic Drama sündinud näidendi “Vaata, ma kukun”. Tudengilavastused olid ka suvetükk “Scapini kelmused” (Elmo Nüganen) ja “Gizzelle”, mille seadis külalisena koreograaf Saša Pepeljajev.

Kõige enam, 40 korral, etendus “Kes kardab Virginia Woolfi?” linnateatri Kammersaalis. Sellele järgnes 33 korraga “Hecuba pärast”, mida suure publikuhuvi tõttu mängiti ka Salme kultuurikeskuse suures saalis.

Väljaspool Laia tänava teatrimaja anti kokku 26 etendust – nii Eestis kui festivalidel Turus, Permis ja Peterburis ning New Yorgis Eesti kultuuripäevadel.