Juba tantsuplatsile jõudnud paar oli mõlema väitega lahkelt nõus ja keerutas, mis jaksas. Lisaks Väikeste Lõõtspillide Ühingule on tuuril laval ka ansambel Zetod ja puhkpilliorkester Fanfare Fatale.

Kuigi kogu aeg ühiselt ei laulda, muusikud lavalt ei lahku, nad istuvad laval pika laua taga ja elavad sealt mõnusalt teistele kaasa.

See mõte tuli Marko Matverelt, kes juba tuuri planeerides ütles, et mis sünnipäev see ikka ilma sünnipäevalauata on!

„Nii- et katsimegi siis sinna laua, kus on päris joogid ja toidud,“ kinnitas produtsent Aarne Valmis.

Sünnipäevatuuri kaaslasi otsiti tema sõnul hoolega ja mõeldi pikalt. Kelle mõte oli just Zetod kaasa haarata, seda tagantjärgi ei teagi, kuid otsiti selliseid muusikuid, kes oleks ehedad ja samas rahvalikud nagu VLÜ isegi ning kellega koos muusikategemine klapiks.


„Kunagi kutsusid Kukerpillid VLÜ endaga juubelituurile, siis olid nemad nooremad mehed. Nüüd on aeg nii palju edasi läinud, et VLÜ kutsub juba ise endaga uue põlvkonna muusikud juubelituurile,“ muigas Valmis. 

VLÜ koos kaaslastega on aga jätkuvalt heas vormis ega suutnud isegi istuma jääda, kui Zetod rütmika loo üles võtsid. Lava jäi meestele selgelt kitsaks, kuid hüppeid ja poognaid tehti sellest hoolimata.

Üle kahetunnine kontsert oli vaheldusrikas ja värvikas, lauludevalik kirev ning nii visuaalselt kui muusikaliselt andis toreda lisa Fanfare Fatale – seda sünnipäevalaua seltskonda kuulaks meelsasti veelgi!

Ka Paide inimestele paistis kontsert meeldivat, kuigi millegipärast tõttasid nad tantsima just laulu ajal, milles tütar kurdab emale, et armastab suli. Täielik äratus tuli lisaloo ajal, mil inimesed lausa jooksid tantsuplatsile.

„Hea, et tulime,“ rõõmustasid inimesed lahkudes ning veel parklas võis kuulda, kuidas kõrvajäänud viisijuppe ümisetakse.

VLÜ juubelituur kestab 3. augustini ning kokku antakse 11 kontserti Eesti erinevates paikades.