Siniallika kuva oli Maibergi jaoks leid. "Leid selles mõttes, et Tallinna ligidal on kaunis ja pühalik koht. On ju Saula hiies nii siniallikas, mustallikas kui ka valgeallikas."

Siniallika

Tõrutamise kuva on tehtud Kunda hiiemäel, kus üle terve Eesti olid hiiesõbrad kokku tulnud, et külvata tammetõrusid. "Seal olles tundsin, tegelikult võhivõõraste hulgas, et olen omade seas," lausus Maiberg. "Pildistamine oli teisejärguline."

Täiskasvanute seas võitis võistlisel esimese koha Ilme Parik fotoga "Valgeallikas". Allikas asub Harjumaal Kose kihelkonna Saula külas. "Tean kohta juba oma 30 aastat, olen seal ka varem käinud. Ja aeg-ajalt kutsub sinna tagasi," sõnas võitja.

Hiite kuvavõistluse eesmärk on jäädvustada ajaloolisi looduslikke pühapaikasid ja nendega seotud tavasid, samuti nende asukohad ning nendega seotud vaimset pärandit. Võistlus toimub ka järgmisel aastal.

Võistluse korraldas Maavalla koda koostöös Tartu Ülikooli, Eesti Kirjandusmuuseumi, Hiite Maja SA, kultuuriministeeriumi ja siseministeeriumiga.

"Tõrutamas". Fotol Seto ülemsootska Sarve Õiõ.