Preemiasaajate hulgas on aastate jooksul olnud Olga Terri, Lembit Sarapuu, Kristiina Kaasik, Toomas Vint, Peeter Mudist, Tiit Pääsuke, Valeri Vinogradov, Aili Vint, Olev Subbi, Sirje Runge, Jüri Arrak, Peeter Allik, Jaan Toomik, Lola Liivat, Andres Tolts, Uno Roosvalt, Kaido Ole, Laurentsius & A.D., Erki Kasemets, Alice Kask, August Künnapu ja paljud teised.

Tänavu antakse preemiat välja 34. korda.

Tartu Kunstimuuseum tähistas Enn Põldroosi 80. juubelit suurnäitusega „Credo“, mis hõlmas valitud peatükke Põldroosi mahukast loomingust. Nii maalide üle poole sajandi jaotuvate valmimisaastate kui ka erinevate stiililiste perioodide summa poolest oli tegemist seni suurima ja ulatuslikuma väljapanekuga vanameistri loomingust, teatas Eesti Maalikunstnike Liit. Tartu Kunstimuuseumi Kunstikabinetis eksponeeriti valikut vanameistri poolt aastatel 1967-1988 maalitud loovisikute portreedest.

Põldroosi on nimetatud inimeste ja inimsuhete maalijaks. Kunstnik ise on samuti tunnistanud, et portreede maalimine on alati olnud ta salaarmastus ja ilmselt on võimatu leida teist eesti kunstnikku, kes on sedavõrd kirglikult ja produktiivselt pühendunud antud žanriga tegelemisele oma pikal loometeel. Tallinna Kunstihoone galeriis eksponeeritud juubelinäitus „Alfa ja oomega” oli kokkuvõte analüüsiva, tugevalt sõnalise mõttelaadiga kunstniku rikkast ja mitmekesisest loominguteest.

Preemia kätteandmine Enn Põldroosile žürii liikmete poolt toimub täna kunstniku kodus Viljandimaal.