Neljateistkümnele saarele

Nii ujuski Marek ilmaolusid ja ootamatuid terviseprobleeme trotsides suvekuude jooksul Eesti saartele, tõmmates sel moel tähelepanu, et kutsuda inimesi üles ujumist toetama; ideeks oli, et iga tema läbitud kilomeeter saaks rahalise katte. Suve jooksul ujus Marek kokku 14 saarele ning linnulennult läbis ligi 30 kilomeetrit. Igal retkel turvasid Marekit Päästeliidu vabatahtlikud merepäästjad.

Telemees tunnistab, et UNICEFi aastapreemia on suur tunnustus mitte ainult talle, vaid ka kõigile neile, kes projekti võimalikuks tegid – toetajad, Päästeliidu päästjad, TV 3 jpt. “Tunne preemiat vastu võtta oli kirjeldamatult hea, kuid see ei olnud eesmärk omaette, kõige tähtsam oli siiski midagi head ära teha, ja sellega saime väga hästi hakkama. See on see, mis teeb tuju rõõmsaks,” räägib Lindmaa.

Marek Lindmaa ettevõtmine leidis suurt tähelepanu nii rahva seas kui ka meedias, ning just tänu tema erilisel viisil esitatud üleskutsele oli laste ja noorte kriisiprogrammile raha annetajaid päris palju. Nii kogunes 3000 eurot – see on hindamatu abi leinatoetuslaagrite korraldamisel.

Julge pealehakkamine

“Heaujumise projekt näitas väga selgelt, et kui on soov ja tahtmine, siis on kõik võimalik. Ükskõik kui ulmeliselt mõni idee kõlada võib, pole selle teostamiseks vaja muud kui julget pealehakkamist. Möödunud suve jooksul sain sellele ainult kinnitust.

Head teha ei ole keeruline, head teha on hea. Tuleb astuda vaid esimene samm, sest head inimesed ei ole maailmast otsa saanud,” kinnitab Lindmaa.

Ta lisab, et ei osanud tegelikult arvatagi, et heaujumise projekt nii positiivset vastukaja saab. “Nüüd kui see on läbi, küsitakse pidevalt, mis edasi, mis “hulluse” sa järgmiseks ette võtad? Seega ei jää muud üle, kui nuputama asuda. Kindlasti saab see olema midagi huvitavat,” lubab heategija Lindmaa.