Teoorias, jah, peaks igasugune alkohol olema mitte ainult tarkade, vaid ka heatujuliste inimeste jook. Praktikas joovad muidugi kõik.

 Milline oli jaaniõlle pruulimise-pruukimise traditsioon teie lapsepõlve kodukohas Otepääl, perekonnas?

Spetsiaalset jaaniõlle tegemise tava nagu ei mäletagi. Jaaniõhtul tehti meie peres niisama vaikselt tuld mäe otsas. Õlut tehti kodus muidugi kogu aeg, isa tegeles selle tööga hoole ja armastusega. Kuni noor õlletegu magus püsis, anti lastele kah maitsta.

 Millal viimati "Õllepruulijat" laulsite? Või on mõni teine õllelaul, mis meeldib?

Ei mäleta "Õllepruulija" sõnugi. Kui ma õlut joon, siis ei näe põhjust, miks peaksin seejuures ilmtingimata õllelaule laulma.

Ehk on mõni naljakas elamus, mis meenub seoses õllega või selle joomisega?

Kenad ajad - no kas just kenad, aga nostalgilised kindlasti - möödusid ülikooliajal Tartus Humala õllekas.

 Kas õlu aitab luua - kas siis tutvusi või loomingut?

Ei, kirjutada või miskit muud tööd pole ebakaines olekus võimalik minu meelest teha. Tutvusi luua aitab õlu kindlasti, eks sotsiaal-ne roll ole joomise juures alati üks olulisemaid.

 Mis sobib õlle kõrvale - vorst, juust, ojavulin, päikeseloojang, -tõus, televiisor, saunaviht, rahu ja vaikus, mugav kemmerg või miski muu?

Kõik on head asjad. Kõik head asjad sobivad.

 Kummalisim õlleelamus...

Ei meenu niisugust.

 Millise õlleka kohta võiks öelda "legendaarne"?

Tartus Humal kindlasti.

 Miks?

Nende inimeste tõttu, kes seal töötasid ja kes seal käisid. Volga oli ka lahe koht, sinna mindi ülikooliajal ikka pärast esimest loengut kohe istuma.

 Millisest anumast maitseb õlu kõige paremini - pudelist, kapast, klaaskannust, plekk-kruusist, kohvitassist, plastpudelist, plasttopsist, otse vaadist?

Klaaspudel või korralik kann on üle kõige. Kindlasti on mingeid eriti peeneid asju veel, aga ma pole sel alal kompetent.

 Kuidas käitute, kui mingi juhuslik tüüp astub juurde ja ütleb, et kuule, Juur, tee pulli?

Katsun sihukeses olukorras leplikuks jääda ja õnneks ei juhtu seda ka kuigi sageli. Olen vist nii morni näoga, et võõrad naljalt ei tülita.

 Aga kuidas saab siis tellimise peale nalja visata - saadetes või üritustel?

Avalik esinemine on hoopis iseasi, lähed peale hea tuju ja rõõmsa meelega, siis asjad sujuvad.

 Olete diskor ka, näiteks eeloleval Rabarockil keerutate plaati. Teie muusikavalik on lahe, aga kummaline. Mille järgi repertuaari kokku panete?

Minu arust ei ole mu muusikavalik üldse kummaline.

Ma mängin seesugust värki, mis mulle endale väga meeldib ja meeldib tegelikult paljudele - hitte 70ndatest kuni tänapäevani nii meilt kui mujalt. Mõnikord ka hevit rokki ja punki. Eks see sõltub tegelikult olukorrast kohapeal.