Sirp, 27. mai

VILLU ZIRNASK: “Kui majandusanalüütik kaotab töö, kuulutab ta välja majanduskriisi.”

Eesti Päevaleht, 3. märts

VIGALA SASS maailmalõpu ennustustest: “Need on lollidele, rikastele ja keskeakriisis olevatele naistele. Muidugi ka kirikutele. Siis kõik ronivad sinna palvetama ja toovad nänni.”

Õhtuleht, 23. mai

VALDUR MIKITA: “Teatavasti iseloomustab nii väga rumalaid kui väga tarku inimesi see, et nad ei tea tihti vastuseid lihtsatele küsimustele.”

Postimehe AK, 30. aprill

MARGUS MIKOMÄGI: “Mikrolaineahi ja muruniiduk ei päästa inimkonda omasüülisest alaealisusest.”

Postimees, 8. juuli

PRIIT PERENS: “Ka antiikses Ateenas tekkis olukord, kus kreeklased olid üle jõu elanud. Vabad ateenlased müüdi võlgade katteks orjaks.”

Eesti Ekspress, 1. september

ANNA RUSSO, palgatööline Roomas: “Reforme? Kus? Siin?”

New York Times, 8. november

SVEN KIVISILDNIK: “Me võime kõik hinge tagant ära anda, ennast molekulideks laenata ja lapsed orjadeks müüa, Hispaania ja Itaalia päästmiseks meil võimsust ei ole.”

Õhtuleht, 6. aprill

JANEK MÄGGI: “Praeguse Euroopa probleemid on lihtsad: tööd teha keegi ei viitsi, uusi mõtteid ei ole, raha põleb enamasti rohkem, kui asemele tuleb.”

Õhtuleht, 28. märts

PIRET TALI: “Eesti keskmine otsustaja on valge kristlik-rahvuslik-konservatiivne  keskealine mees, kellel on alati kõiges õigus.”

Eesti Päevaleht, 2. veebruar

MIKK SALU: “Kodutud, alkohoolikud, vangid, enesetapjad, töötud, koolist välja kukkujad, heitunud, hullud, mõrvatud – need on enamasti mehed.”

Postimees, 4. november

TIIT HENNOSTE: “Kõrgel valitsevad mehed, kes pole ennast veel surnuks töötanud. All joovad mehed, kes pole ennast veel surnuks joonud. Ja keskel on naiste valitsetav paks kiht. Selline ühiskond ei ole kuidagi jätkusuutlik, tee mida tahad.”

Sirp, 16. september

ABDUL TURAY: “Eesti mehed ei ole nii kärarikkad ja avalikult purjutavad kui mõned rahvad, mistõttu nad joovad ennast vaikides surnuks kodus.”

Postimees, 23. november

 “Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmeil on Eesti naised Euroopa kõige saledamad.”

Postimees.ee, 25. juuli

“Eurostati andmetel on Eesti naised Euroopas ühed paksemad.”

Õhtuleht.ee, 25. november

MARE TEKKEL: “Venemaa, kus on rasvumine eriti naiste hulgas meeletu, on meist ikka võimsalt ees.”

Eesti Päevaleht, 27. juuli

IGOR TŠUBAIS: “Kui Putin räägib, et Nõukogude Liidu lagunemine oli suurim geopoliitiline katastroof, siis mina ütleksin, et suurim geopoliitiline katastroof oli Nõukogude Liidu loomine.”

Postimees, 30. november

TÕNU OJA: “Me oleme nii ennast täis, et ise ka ei mahu eneste sisse ära.”

Eesti Päevaleht, 5. veebruar

JANEK LUTS: “Sel nädalal säutsus üks poliitik murelikult, et inimesed ootavad poliitikutelt liiga lihtsaid selgitusi keerulistele küsimustele. Tuletaks meelde, et võimule olete te trüginud just lühikeste ja lihtsate loosungitega.”

Eesti Ekspress, 3. november

VILLU ZIRNASK: “Suuvärk on peaministril hea, faktide meeles pidamise võime samuti. Aga mida aeg edasi, seda ebaotstarbekamalt ta neid kasutab.”

Eesti Päevaleht, 28. november

TÕNIS KAHU: “Jah, meile valetatakse. Aga valetatakse nii, et meil on mõnus ja meid kaasatakse sellesse protsessi. Nõukogude ajal valetati meile muidugi kogu aeg, aga seda ei tehtud nauditavalt.”

Eesti Päevaleht, 12. november

KATI OUTINEN: “Naiste euro on ikka 80 senti.”

Eesti Ekspress, 29. september

MARI REBANE: “Eestis elamine hakkab tasapisi luksuseks muutuma, sest see lihtsalt käib rahaliselt üle jõu.”

Eesti Päevaleht, 24. oktoober

OLEG SAMORODNI: “Siin elab meie venelane, meie peame temaga tegelema. Tühjust pole olemas. Kui eestlased venekeelsetega ei tegele, siis tulevad teised ja tegelevad.”

Eesti Ekspress, 29. september

MIHKEL MUTT: “Eestlase seesmine ebakindlus kestab veel kaua. Küllap uus kauge sugupõlv võtab elevanti loomulikult. Nagu ka venelast.”

Postimees, 14. jaanuar

PRIIT ALAMÄE: “Ma ei mäleta, kes oli see haridusminister, kes muutis matemaatika gümnaasiumi riigieksami vabatahtlikuks, kuid ta tegi Eesti riigile karuteene.”

Eesti Päevaleht, 18. oktoober

RAUL REBANE: “Väikeriik, kes jätab teadlikult kasutamata suure osa oma vaimsest potentsiaalist, on kas loll või tal peab olema naftat. Naftat meil ei ole.”

Postimees, 13. detsember

ANDREI HVOSTOV: “Uuemaaegse Eesti kõrgkooli tunnuseks on, et seal õpetatakse kindlasti ärijuhtimist ja juurat. Nutikas noor peaks mõlemat õppima – kokku saaks juristi-ärimehe Viktor Kaasiku.”

Eesti Ekspress, 22. september

ROBERT SHRIMSLEY: “Facebooki kasutajad ei ole kliendid. Ega aktsionärid. Me oleme toode. Ja tootena tuleb meil meeles pidada, et supermarketi letile pandud liha ei vali, kuidas teda süüakse.”

Financial Times, 30. september

MIHKEL MUTT: “Kas võib kujutleda praegust feissbuklast kunagi mäeveerul istumas, juustes läikimas hõbe ja ehapuna palgeil, ise laulmas: “Mu koduke on tilluke, kuid ta on armas minule”?”

Postimees, 14. juuni

KAAREL ARB: “Olgem õnnelikud, et 1869. aastal polnud netikommentaatoreid, kellel esimese üldlaulupeo kohta kindlasti kriitikat oleks jagunud.”

Postimees, 25. august

AGU UUDELEPP: “Vanemad peavadki oma lapsi toetama, kui viimastel on peenike pihus. Isegi siis, kui see peenike on pudelikael.”

Maaleht, 1. detsember

DAVID MACARAY: “Kes oleks võinud aimata, et saabub päev, mil Ameerika tööline vaatab innustuse saamiseks Eesti poole?”

Huffington Post, 3. oktoober

LARS CHRISTENSEN:
“Kui kogu Euroopa käituks nagu eestlased, siis me tõenäoliselt ei oleks praeguses olukorras.”

Postimees, 11. november

ANDRES MAIMIK: “Mõned peavad kaebamist eestlasele ainuomaseks karakterijooneks. Lubage kahelda. Kaeveldakse ja kaevatakse ühtmoodi Lätis ja Soomes, Venemaal ja Moldovas, Luksemburgis ja Šveitsis.”

Eesti Päevaleht, 27. oktoober

ILMAR RAAG: “Inimene võib Eestist vabalt lahkuda. Aga mis veelgi tähtsam – Eestimaa on alles, kui ta soovib tagasi tulla.”

Maaleht, 18. august

ÜLLE MADISE: “Kas tegelikult ei oleks mõistlik see, et igaüks püüaks olla iseenda parim versioon?”

Arter, 15. jaanuar

Tsitaate kogunud ja valinud

MATI SOOMRE