Juba aasta tagasi kinnitas energomees Kalju Paldis, et tema katse – loobuda tahkest toidust – pole sensatsioonitaotlus ega näitemäng, ammugi siis geniaal-ne äriidee inimesi loengute abil ja raha eest oma usku pöörata.

"Ma teen seda kõike iseenda jaoks," lubas 52aastane Kalju Paldis ning tõotas selle dieedi abil elada 115aastaseks.

Kalju Paldis räägib, et viimase aasta jooksul pole teda kimbutanud ükski haigus ja tal pole põhjust ka immuunsüsteemi lekete üle kurta – organism töötab nagu kellavärk. "Arsti juures olen käinud vaid oma vereproovi näitajaid kontrollimas, ka see on korras."

"Juhtumi kommenteerimiseks peaks kõigepealt seda meest nägema: millised on tema silmad ja keel, milline on limaskestade olukord ja veel mõned olulised nüansid," arutleb loodusravikeskus LOODUS BioSpa asutaja ja juhatajadoktor Natalia Trofimova. "Üheks küsimuseks oleks, kas tema soolestik töötab? Edasi peaks tegema mõned analüüsid, sest kui ta tõepoolest ei söö, on tal ka veresuhkur normist madalam."

Doktor Trofimova sõnul tekitab kahtlust aga kas või juba asjaolu, et Paldise enda jutu järgi pole ta kaal viimase poole aastaga langenud: "Inimese anatoomilisi iseärasusi arvestades ei ole see võimalik. Võib-olla ei söö ta tahket toitu, kuid manustab probiootikume, vitamiine."