See oli mu üks selle aasta kontserdielamusi, nüüd aga läevad mehed – kes endale lõpuks bändinimeks pannud Kõrsikud – “Mööda koduvälju” tuurile. Alates kolmapäevast, 8. augustist lauldakse Ammende Villas, Sõru sadamas, Vormsil, Muhus Aljava külas, Viru folgil, 16. augustil F-Hoones Tallinnas ja veel paaris kohas. Sel puhul küsis Maaleht Kõrsikutelt muusika- ja kirjandussoovitusi.

Mis on parim suvekuulamine–lugemine?

Bonzo: Kuna olen üsna tundlik igasuguste segavate faktorite ja müra suhtes, mis pärsivad täielikku kontsentreerumist lugemisele, pean eriti suvel valima sellist kergemat laadi kirjandust. Sel suvel olen valdavalt sirvinud ajaloo- ja muusikaajakirju.

Kuid mis seal pattu salata, ka paar raamatut, nt Annika Koppeli raamat Arvo Kruusemendi filmidest, veel kord Oskar Lutsu ”Kevade” ja Jaan Pehu “100%” ka. Need kõik head ja lahedad lugemised.

Kuulamisega on aga sellised lood. Millegipärast on nii, et mida aeg edasi, seda vähem ma üldse muusikat kuulata tahan ja viitsin.

Ilmselt on tegu üleküllastumisega ja ilmtingimata ei pea ju kogu aeg midagi kõrval mängima.

Plaate kuulan põhiliselt autos, pikki sõite tehes, ja neid ma ei vali sõltuvalt aastaajast.

Hetke plaat, mis praegu juba teist nädalat masinas keerleb, on Chalice’i ”Lärmakas naabrimees”.

Päss: Ma kuulan praegu Michael Jackson’it, kuna tegelen uue selleteemalise lavastuse muusikalise poolega. Ja suviseks lemmikraamatuks on mul Toomas Tiiveli ”Viinad ja peenemad napsud”.

Pehk: Selle suve kuulamine on seotud peamiselt kolme uue kodumaise muusikaalbumiga. Vaiko Epliku ”Varielu”, Chalice’i ”Lärmakas naabrimees” ja Marten Kuninga ”Janu”. Ja nii ma neid jälle kuulan ja vaatan ja loen vahepeal üle – üks kaks kolm. Omamoodi suvelugemine.

Ma loen suvel head luulet, enamasti kirjastuselt JI (Jumalikud Ilmutused, Sven Kivisildniku väike, aga viljakas, rahutu vaimuga kirjastus – toim) – samuti hoian silma peal noortel ja andekatel kirjutajatel, seda läbi ajakirja Värske Rõhk.