"Loomeinimesed peaksid maapiirkondades ettevaatlikud olema, linnamürast eemal olles võib pahatihti langeda ootamatute inspiratsioonipuhangute ohvriks. Kui just stressi puudumisest stress peale ei tule," hoiatab bassimees Kuriraivo. "Ise igatahes pingevabas keskkonnas "Äio" sünnitamise käigus üllatusin siiralt, et vanuigi veel niipalju vurtsu võib enda seest leida. Eks loomingu allikad on ju ka lõputud, vaja vaid tee nendeni leida."

"Ei vana hunt linnas kaua püsi," kinnitab ka laulja-kitarrist Markus. „Ikke tagasi metsa. Seal hakkab hing helisema ja muusikat looma ning siis ka jalg tatsub ja suu matsub."

Linnakärast ja kunstvalgusest eemale pääsedes ei taju meeled selgemalt mitte ainult konnakrooksu ja linnusidinat, hommikuudu ja vihmasabinat, vaid ka päeva värve ja öö pimedust ning tormist tuuleulgu ja kärkivat kõuekõminat, sähvivatest piksenooltest rääkimata. Ning kui rahulikel öödel on looduse keskel viibides uni sügavam, siis vahel hinge kippuv rahutus ja äng on seda ärevam ja kriipivam. Küllap seepärast ongi "Äio" ühtaegu nii voolav ja meloodiline kui ka raju ja ängistav...

"Äio" esitluskontserdid Tallinnas läksid täissaalile. Nüüd on võimalus Töllusid laval näha ka lõunaeestlastel - reedel, 16. aprillil annab Metsatöll kontserdi Tartu klubis Rock&Roll Heaven. Saali kütab kuumaks eestikeelset surmametalli viljelev Goresoerd. Uksed kell 21, piletid: www.piletilevi.ee, sissepääs alates 18. eluaastast.