Margus Saar on ka “Jõulutunneli” üks saatejuhte ja koos Anu Välbaga käivad nad intellektipuudega noorte peredel külas ning kutsuvad ise külalisi otsesaatesse.

Nad on palunud esinema suurepäraseid lauljaid, kollektiive ja muusikuid, teiste hulgas Marju Länik, Liisi Koikson, Liis Lemsalu, Maarja, Koit Toome, Tõnis Mägi ja Kärt Johanson, Marko Matvere, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Kaire Vilgats, Untsakad, noorteorkester Reaalmažoor jpt.

Telefoninumbrid, millele helistades saab toetada Päikesekodu rajamist, on juba avatud. Helistades numbril 900 7701 annetate 2 eurot, 900 7702 annetate 5 eurot ja 900 7703 annetate 25 eurot. Televaatajate annetuskõnesid vahendavad telefonifirmad Elion, EMT, Elisa, Starman ja Tele2 ilma teenustasuta.

“Jõulutunneli” pearežissöör on Kertu Köösel, režissöör Elo Selirand, juht­operaator Raul Priks, kunstnik Jaana Jüris. Muusikatoimetaja on Meelis Kompus, toimetaja Krista Taim.

Olaf Suuder juhib uudistejälgijaid

Kanal 2 pühad algavad tegelikult juba reedel, 21. detsembril kl 20.35, kui ekraanile jõuab Olaf Suuderi juhitud lõbus erisaade “Aasta uudistejälgija”. Tegu on televiktoriiniga, kus üle riigi kokku sõitnud parimad uudistejälgijad peavad kursis olema kõigi tähtsamate sündmustega, mis 2012. aastal uudisekünnise ületanud.

Jõululaupäeva, 24. detsembri õhtu pärliks on kell 19.30 algav heategevuslik saade “Jõulusoojus”. Saade võetakse üles Tallinna ja Tartu raekoja platsil, kus kuuse ümber kogunenud ja kutsutud inimesed tänavad või meenutavad kedagi, kes nende elu sel aastal erakordselt puudutanud on. Räägitakse hingeläinud lugusid möödunud aastast, meenutatakse kalleid lahkunuid, rõõmustatakse uute väikeste ilmakodanike üle ning tänatakse häid inimesi.

Owe Peterselli ja Liina Randpere juhitud heategevuslik saade kogub juba teist aastat järjest annetusi sünnitusmajadele üle Eesti.

Teisipäeval, 25. detsembril kell 20 jõuab ekraanile Tanel Talve juhitud populaarteadusliku “Galileo” jõulu eri, mis keskendub just jõuludega seotud teemadele. Näiteks kuidas Šveitsis toimuvatel jõuluvanade maailmameistrivõistlustel selgitatakse konkureerivate jõulutaatide seast välja parim. Või kuidas krõbedalt külmal talveajal sooja saada? Kust üleüldse tuleb jõulukuuse ehtimise tava? Kuidas meisterdada eriti tavatu jõulukink – vorstikiri?

Kohe pärast seda, kell 21 on aga suur teleesilinastus – Oscarile kandideerinud Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide koostöös valminud kassahitt “Harry Potter ja segavereline prints”. See on Potteri filmisaaga kuues linateos.

Pühadenädalal näitab Kanal 2 teisigi suurepäraseid filme.

Teisel jõulupühal, 26. detsembril kohe pärast jõulumeeleolus suurt Lotokolmapäeva, jõuab kell 21 eetrisse Carmen Pritson-Tamme saade “Sa ei ole üksi”. Saate autor ütleb, et iga inimese elus on aeg, kui kõik on just nagu unistusteraamatus. Kuid ühel hetkel saabub elu viimane vaatus. Mitte keegi ei sooviks seda aega üksinduses veeta.

Carmen Pritson-Tamme jõulusaade räägib üksindusest ja tagasivaadetest minevikku läbi vanemate inimeste silmade.

Pärast seda jätkub õhtu kell 21.30 kaunite helide saatel, ekraanile jõuab Märt Avandi ja Lenna Kuurmaa kontsert “Kui vari vaob, siis valgus jääb”. Enne aastavahetuse suuri pidustusi võtame aasta ka Kanal 2s kokku.

Superstaar selgub pühapäeval

TV 3 teeb pühadele tee valla 22. detsembril kell 19.30, kui eetrisse jõuab sarja “Elu keset linna” jõuluosa. Kokku saab kogu pere, et skandaalidest ja ebaõnnestumistest hoolimata üksteisest rõõmu tunda ja pühi pidada. See veel ei tähenda, et vaataja jäetaks üllatustest ilma.

Pühapäeval, 23. detsembri õhtul kell 20 jõuab aga otse-eetrisse “Eesti otsib superstaari” finaal Nokia Kontserdimajas, kus rahva otsusel selgub saatesarja viienda hooaja võitja. Telesõus astuvad üles nii kaks säravat finalisti kui ka üllatuskülalised. Superfinaali juhivad Karl-Andreas ja Henrik Kalmet. Otsesaatele eelneb sarja erisaade kell 19.30.

26. detsembril kell 14.20 on TV 3 eetris kontsert “Ela ja armasta” – kokkuvõte tänavu oktoobrikuus toimunud Eesti Vähiliidu 20. aastapäeva heategevusetendusest “Elu ja armastus”, kus astusid üles Ivo Linna, Maarja-Liis Ilus, Lenna Kuurmaa, Märt Avandi.

Traditsiooniliselt on pühade ajal TV 3 eetris koguperelood – film “Üksinda kodus” ning animatsioonid. 24. detsembril loovad meeleolu “Kuidas Grinch jõulud varastas” ja teleesilinastus “Meeleheitlikult jõuluvana otsides”.

25. detsembril jõuavad ekraanile “Jääaeg: jõulueri – mammuti jõulud”, “Niko, lenduri poeg” ning lisaks seiklusliku “Öö muuseumis” kolm filmi ja “Visa hinge” kolm filmi. Samuti on eetris sarja “Top Gear” erisaated – “Top Gear: jõulueri – India” ja “James Bondi autod”.