Osalejad kiitsid presidendipaari selle eest, et esimest korda said tippkokad ja talunikud ühe katuse all kokku. Arutati Eesti toidu hetkeseisu ja tulevikku, sõlmiti uusi tutvusi ja edaspidiseid koostöösidemeid.

Koosviibimisel pakuti ka mitmeid lihtsaid ja maitsvaid toite, eesotsas Evelin Ilvese hapukurkide ja Ärma talu leivaga. Külmlauda ehtisid Pajumäe, Nopri, Bretti ja Esko talu juustud. Kokk Rain Käärst oli valmistanud kurgi-tomati- ja kapsa-kurgisalatit, keedetud ja suitsutatud punapeeti, sinepiga marineeritud räimi ja sooja kukeseene-kartulisalatit. Barbequahjus küpsetati sea sisefileed ja Viljandimaalt Vanaõue talust pärit lambaliha. “Ma pole ammu nii ilusat lammast näinud!” kiitis Käärst. “Kui need tükid saabusid, siis teadsin kohe, et olen armunud!”

Seda, mida külalised meie esipaarile külakostiks tõid, näeb allolevast pildigaleriist.