Eesti läbi aegade tuntuim ravitseja ja ülimenukate raamatute “Ellujäämise õpetus I–VIII” autor Luule Viilma (1950–2002) oli sügavalt veendunud, et iga inimene teab ise oma haiguse põhjust, aga enamik ei teadvusta seda endale või ei tegele mõtteraviga. See Eesti alternatiivravi kuldvarasse kuuluv teos õpetab eeskätt enese mõistmist ja abistamist ning selle õpetuse kesksel kohal on andestamine kui ellujäämise alus.

12. märts. Susan Jeffers. “Sa julged küll”

Igal inimesel on mõni hirm, mida ta iseendalegi tunnistada ei taha, kuid mis siiski rohkem või vähem tema elu kammitseb. Raamat on kirjutatud autori isiklike üleelamiste pinnalt, tema nõuanded ja soovitused on väga vahetud ja elulised. Jeffersi teoseid on müüdud miljoneid eksemplare 38 keeles ning lugejate tagasiside kinnitab, et nende mõju ei piirdu ühe või kahe maaga – neist leiavad endale midagi igas kultuurikeskkonnas elavad inimesed.

19. märts. Stefan Klein. “Õnne saladus ehk kuidas tekivad head tunded”

Mis on õnn? Mida teha, et saada õnnelikuks? Saksa teadusajakirjaniku Stefan Kleini “Õnne saladus” ei ole kaugeltki esimene raamat, mis neile küsimustele vastust otsib, kuid on üks põhjalikumaid.

26. märts. Lorna Byrne. “Inglid minu juustes”

Rahvusvaheliselt tuntud Iiri müstik Lorna Byrne on elanud vaimolenditest ümbritsetuna kogu oma teadliku elu. Oma raamatus räägib ta väga isiklike kogemuste põhjal, kuidas kaitseinglid inimesi abistavad. Tema erakordne populaarsus maailmas näitab, et nende olevuste nähtamatut lähedust on tajunud paljud inimesed.

2. aprill. Joe Navarro, Marvin Karlins. “Kehakeelest. Kehakeele kiirlugemise kursus endise FBI agendi sulest”

Endine FBI vastuluureohvitser ja mitteverbaalse suhtlemise ning kehakeele hinnatud ekspert Joe Navarro jagab oma paarikümneaastase töökogemuse põhjal teadmisi, kuidas inimesi “kiirlugeda”: mõtestada lahti tundeid ja reaktsioone, vältida varjatud lõkse ja avastada pettust.

9. aprill. Anti Kidron. “Oska olla enda psühholoog”

Tuntud psühholoogiaprofessor on võtnud vaatluse alla meie isiklikus ja ühiskondlikus elus esinevad igapäevased käitumuslikud tüüpolukorrad. Ta juhendab, kuidas võtta omaks positiivne mõtteviis, kuidas viisakalt “ei” öelda, kuidas leevendada valiku tegemise keerukust jpm.

16. aprill. Helmut Fuchs, Andreas Huber. “Tundeterroristid. Kuidas neid ära tunda, läbi näha ja relvituks teha”

Raamatu psühhiaatritest autorid keskenduvad tööl ja perekonnas sageli esinevatele emotsionaalse vägivalla vormidele (keelepeks, solvamine, seksistlikud vihjed, sarkasm, halvustamine jne) ning avavad nende igapäevaste terroriaktide korraldajate tüüpe lähemalt.

23. aprill. Gustavus Hindman Miller. “Unenägude seletaja”

See on huvitav ja kohati ka lõbus kirjavara, mis on igati sobilik sellisele iidsele kunstile nagu unenägude seletamine. Kuidas me unenäo ennetesse ka ei suhtuks, Milleri unenäoleksikon peaks pakkuma kõigile midagi: ühtedele tuge ja mõtlemisainet, teistele kerget ja lõbusat ajaviidet.

30. aprill. Mia Törnblom. “Enesehinnang!”

Selle haarava raamatu autor rootslanna Mia Törnblom oli narkosõltlane, kelle enesehinnang oli nii madal, et sellest kujunes enesepõlgus. Nüüd töötab ta aga isiksuse arengu koolitaja ja nõustajana ning aitab inimesi, kes on jõudnud oma eluga ummikusse, kuid tahavad siiski midagi muuta.

7. mai. Rodford Barrat. “Elu numbrid. Iseloom ja saatus numeroloogia valgusel”

Raamatus toodud juhiste järgi saab koostada omaenda või kellegi teise numeroloogilise kaardi. Numbritest väljaloetav võib olla hämmastavalt õige, kui teate, mida need sümboliseerivad, ja kui õpite mõistma nende võimalikke mõjusid.

14. mai. Natalia Trofimova. “Paastuga terveks”

1998. aastal Eesti esimese loodusravi keskuse loonud Natalia Trofimova innustab lugejaid asuma looduslähedasema eluviisi teele ning aeg-ajalt paastuma, et elada täisväärtuslikumat elu, hoida oma tervisemured kontrolli all ja püsida tõbedest prii ka ilma arstirohtudeta.

21. mai. Paul Wilson. “Ruttu rahulikuks. Üle saja mõjusa tehnika meele ja keha lõdvestamiseks”

Ametliku ja alternatiivse meditsiini esindajad soovitavad elujõu ja hea enesetunde taastamiseks ning säilitamiseks eri võimalusi – Wilsoni raamatus on need kaks suunda põimitud teineteist toetavaks meisterlikuks tervikuks.

28. mai. Wayne W. Dyer. “Sinu loomuse nõrgad kohad”

Ameerika autor Wayne W. Dyer (sünd 1940) on üks tuntumaid ja armastatumaid eneseabiõpetajaid ja motivatsioonikõnelejaid maailmas. Tema raamat aitab üle saada ennasthävitavast, isiksust pisendavast mõtlemisest ja käitumisest.

4. juuni. Martti Paloheimo. “Lapsepõlve mõjud”

Tuntud Soome psühhiaater käsitleb mõtlema ärgitavas raamatus niisuguseid keerulisi teemasid nagu positiivsete emotsioonide olulisus, viha talitsemine, andeksandmine, isata lapsed, tõrjutuse juured, füüsilise ja vaimse väärkohtlemise tagajärjed jpm.

11. juuni. Barbara Berger. “Anna hingele pidet”. I ja II raamat

Lihtne, loogiline ja sugestiivne raamat sellest, kuidas meie kiires ajas leida hingejõudu ja muuta oma elu teadlikult paremaks. Autori põhisõnum on õpetada pöörama tähelepanu oma mõtteviisile: kui me mõtleme ja otsime ümbritsevast head, avaldub see ka meie enda elus.

18. juuni. Gunnar Aarma. “Saada õnnelikuks”

Aastate jooksul pidas armastatud õpetaja ja läbi aegade säravamaid Eesti teadmamehi Gunnar Aarma (1916–2001) loenguid kõikjal Eestis ja mujalgi. See raamat koosneb Aarma õpetuse põhitõdedest ja nende juurde kuuluvatest selgitustest.

25. juuni. David Servan-Schreiber. “Stressist vabaks ilma ravimiteta”

Selle raamatu autor veetis ligi kolmkümmend aastat kliinilise psühhiaatria alal tegutsedes, nii läänemaailma suurtes ülikoolides kui ka Tiibeti arstide ja indiaani šamaanide juures, ning avastas mõningad lahendused, mis on osutunud kasulikuks paljudele tema lugejatele kõikjal maailmas.

2. juuli. Teemu Ollikainen. “Söö, mida hing ihkab. Kaalulangetamise psühholoogia”

See raamat on mõeldud neile, kes on kaalulangetamise programmides korduvalt pettunud. Autorit ajendas probleemiga tegelema isiklik mure. Normaalkaalu saavutamine oli tema jaoks alati vaid ajutine tulemus. Lõpuks jõudis ta teadmisteni, mida soovis ka teistega jagada.

9. juuli. Frank C. Clifford. “Käejoonte lugemine. Avasta peopessa peidetud saladused”

Kuigi käejooni lugedes võib tõepoolest kuulutada eelseisvaid sündmusi, peitub hiromantia saladus ja tarkus teadmises, et see võimaldab mõjutada nii hetkeseisu kui ka tulevikuvõimalusi. Frank Clifford on tosina raamatu autor, lektor ja hiromantia konsultant.

16. juuli. Stephan Bartels, Till Raether. “Mida mehed tunnevad?”

Ajakirjanikest autorite tees on, et naised räägivad tunnetest, meestel on tunded. See mõlemale sugupoolele mõeldud lõbus lugemine pakub nii meelelahutust kui ka üllatavaid uusi teadmisi selle kohta, kuidas mõista meeste tundeid.

23. juuli. Siret ja Janno Seeder. “Energia sinu kodus”

Selles raamatus jagavad Eesti tunnustatud feng shui-koolitajad ja -nõustajad oma viieteistaastase kogemuse põhjal praktilisi nõuandeid ja ideid, kuidas eri eluvaldkondi toetada ja aktiveerida ruumide energia teadliku tasakaalustamise kaudu.

30. juuli. Deepak Chopra. “Tee armastuse juurde. Tervenemise vaimsed võimalused”

India päritolu Deepak Chopra, keda peetakse tänapäeva üheks mõjukamaks vaimu ja keha tervendamise kunsti õpetajaks, õpetab korda saatma imesid kõige raskemas, kuid õnnestavamas inimsuhete valdkonnas – armastuses.

6. august. Inna Segal. “Sinu keha kui hinge peegel. Loomulik teejuht tervise ja heaolu juurde”

Autor on seda meelt, et iga inimene suudab end paljus ise aidata, tema raamatu abil aga saab kiiremini selgust, millistele energeetilistele blokeeringutele üks või teine valutav organ osutab ning kuidas siis edasi toimida.

13. august. Sally Ward. “Terane laps”

Raamat on suureks abiks kõigile neile lapsevanematele ja vanavanematele, kes soovivad aktiivselt arendada oma lapse keskendumisvõimet, mälu ja loovust, mis kõik kergendavad uute teadmiste omandamist tulevikus.

21. august. Stefan Klein. “Kas kõik on juhus?”

Biofüüsiku haridusega Stefan Klein selgitab uusimatele uurimustele toetudes, mis roll on saatusel meie elus ning miks on meie ajju nii tugevalt programmeeritud usk kõrgemasse ettemääratusse.

27. august. Gunnar Aarma. “Mõtlemise salapära”

Selles raamatus on Gunnar Aarma mõtisklused kõiksusest, karmast, hingesugulusest, mehe ja naise rollist, abielust ja kooselust, religioonist, surmast ja taassünnist.

3. september. Josef Kirschner. “Egoisti piibel”

Raamatu keskpunktis on eluterve enesekesksus ja selle arendamine, mis tagab isikliku vabaduse ja rahulolu.

10. september. Richard Templar. “Elu mängureeglid”

Mõned inimesed kohe oskavad elada. Kas nemad teavad ja teevad midagi, mida meie ei tea ega tee? Selles raamatus tuletatakse meelde, et elu seadused on universaalsed ja lihtsad.

17. september. Maare Tammemäe. “Karma − müüt või tegelikkus?”

Autor usub, et kuni me ei mõista karma toimimise mustreid, ei suuda me mõista iseennast, ümbritsevat maailma ega selles toimivaid seadusi.

24. september. Tommy Hellsten. “Jõehobu töökohal”

Soome tunnustatud psühhoterapeudi ja kirjaniku teos räägib huvitavalt ning rohkete eluliste näidetega sellest, kuidas ära tunda haavatud tundeelust tulenevaid probleeme töö- suhetes.


Pangem tähele

Kuidas sarja tellida?

- Hiljemalt 16. veebruariks toob postiljon kõigi Maalehe paber-lehe tellijatele kirjakasti legendaarse Luule Viilma raamatu

“Ellujäämise õpetus I”. See on tellijatele kingitus, mille eest raha maksma ei pea. Sarja tellimise kohustust kingitusega ei kaasne.

- Iga Maalehe, Eesti Ekspressi või Eesti Päevalehe tellija, kellel on vähemalt kahe kuu tellimus või püsimakseleping, saab tellida maksimaalselt kaks raaamatusarja. Kogu raamatusarja tellimiseks on aega 31. märtsini 2015. Tellimiseks tuleb minna leheküljele raamatud.maaleht.ee, saata e-kiri aadressil raamatud@maaleht.ee või helistada telefonil 680 4444.

- Kui te veel ei ole lehetellija, võite tellimuse vormistada ning saate niiviisi samuti õiguse raamatusarja tellida.

- Kui tellite kogu sarja, saadetakse see teile raamatupakkidena teie valitud Omniva pakiautomaati või kulleriga otse koju. Igas raamatupakis on viis teost (esimeses küll neli, sest avateos tuli ju tasuta). Iga raamatupaki eest tuleb 29.95 euro suurune arve (esimese raamatupaki hind on 23.96 eurot).

- Soovi korral saab terve sarja asemel valida raamatute nimekirjast vaid ühe või mitu konkreetset raamatupakki.

- Raamatupakkide tellimise asemel võib osta ka üksikuid raamatuid. Need ilmuvad müügile igal neljapäeval koos Maalehega. Alates sarja 2. teosest on raamatu hind poes 5.99 eurot (lisandub 1.50 Maalehe eest).