Raamatukogu töötajate sõnul oli tegemist kõigi aegade kõige rahvarohkema loenguga.

Kokku paluti Igor Volke rääkima kolmel neljapäeval. Selle nädala avaloeng puudutas eriteenistuste ufoloogilist tegevust Merivälja fenomeni uurimisel ning laiemaltki. Volke rääkis, kuidas ta sattus kaheksakümnendate keskel Meriväljale uurima salapärast objekti, mille Hõbekuuse tänaval asuva eramu peremees oli kaevates leidnud. „Minu, kui huvilise jaoks oli see elu pakkumine,“ märkis ta.

Kuigi pildistada oli rangelt keelatud, õnnestus Volkel toonastest töödest mõned fotod siiski teha ning neidki oli võimalus loengule tulnud inimestel näha.

Volke sõnul oli huvi leiu vastu ülisuur ning salastuse astet hoiti väga kõrgena. „Minu ettepanek oli, et lähen sinna kaevu põhja, otsin augu serva üles, löön vasaraga välja proovimaterjali ning vajadusel šurfin igas suunas.“

Kui õnnestub oletatav metallplaat välja kaevata, tuli see puhastada, katta meetripaksuse puistekihiga ning helistada kohe ettenähtud numbrile. „Läks üsna põnevaks,“ muigas Volke.

Lisaks otseselt Merivälja fenomenist rääkimisele, avas Volke mitmeid taustu sellest, kuidas kolmekümne aasta eest neid töid tehti, kuidas asju aeti ja millised inimesed Tallinnas tegutsesid.

Järgmine loeng toimub Viimsi raamatukogus 19. märtsil kl 17, mil koos Igor Volkega räägib folklorist Krister Kivari keskkonnaanomaaliatest. Sarja kolmandas osas räägitakse, mis vahe on UFOdel ja lendavatel taldrikutel ning mis on nende tähendus ning siis on koos Volkega kõnelemas ufoloog Priit Rifk.