Talve hakuks oli Mõmmil tekkinud unistus, oma päris inimesest, perest ning kodust – kus õdusal jõuluajal sülle pugeda, lausa terveks õhtuks ja ööseks kaissu ka, ning paid ei lõppeks eal.

Mõmm oli olnud kogu aasta ju väga tubli ning päkapikud olid tähelepanelikud – oma elu esimesed jõulud veetiski ta kodus. Hoiukodus, mitte päris enda kodus, aga harjutamiseks on hea seegi – ja Mõmm teab, et kui ta korralikult käitub, õrnalt oma käpakestega sõtkub, kaissu poeb, kõvasti tänuks nurrub ja õhinaga pai jahib, võib ta järgmised jõulud veeta juba päris enda pere juures.

Pehme Mõmm, Sülemõmm, Paimõmm – heal lapsel mitu nime, ja neid nimesid hoiukodu perenaisel Mõmmile jätkub, samuti kiidusõnu tema toreda iseloomu, pehme tabbymustrilise kasuka ning korraliku käitumise kohta.

Mõmm on saanud parasiiditõrje, kastreeritud, saab peagi ka vaktsineeritud. Ta oskab viisakalt ka reisida (transpordipuuris). Ning on väga leebe teiste loomade vastu (näiteks deegud).


MTÜ Kelmiküla Kassijaam

Mittetulundusühing Kelmiküla Kassijaam on loodud 2013. aasta algul. Ühing on koduta kassidele vahepeatus päriskoju jõudmiseni. Ühingus tegutsevad loomasõbralikud vabatahtlikud, kellele tänavakasside olukord on olnud pikka aega südamelähedane, aga valus teema.

Vaata lisa kodulehelt www.kassijaam.eu või Facebookist või kirjuta kiri info@kassijaam.eu.

NB! Kõik jaamakassid, kes varem olnud tänavahulkurid, on nüüdseks harjunud tubase eluga ning neid antakse ka kodudesse ainult tubase elu peale.