INNA VAATLUS
INNA AEG


Mina pean poliitikasse saama!

Mida päev edasi valimistele lähemale, seda skisofreenilisemaks Eesti elu läheb. Hirm tuleb peale, kui mõelda, kui mitu täiskuud enne märtsi veel kannatada tuleb.

Nüüd on selgunud põhjus, miks Eerik-Niiles Kross tõmmati Reformierakonda. Kuna enne valimisi esietendub muusikal Savisaarest, ei tahtnud oravad kehvemad olla ning tulevad varsti välja kolmekrossiooperiga: kuidas Eerik tõmmati IRList oravate sekka, miks Niiles ei saa USA viisat ning miks on Kross venelastele nii oluline.

Kinnitamata andmetel minule teadaolevalt on praegu Riigikogu menetluses eelnõu, mis näeb ette olulisi muudatusi liiklusseaduses, mis hakkavad pärast selle seaduse eelnõu seaduse muudatuseseaduse eelnõu vastuvõtmist uuest aastast kehtima.

Kui praegu peab igas sõidukis kohustuslikus korras olema tõkiskingad, ohukolmnurk ja tulekustuti, siis uue korra järgi laieneb see nõue jalakäijatele. Seaduse mõte on selles, et kaitsta inimest kui sellist.

„Kui inimene väsib ära,“ ütleb aa-anonüümsust palunud rahvasaadik, „siis on igati loogiline, et teda tuleb aidata. Kodanikul on tekkinud õigustatud ootus – kui joon end purju, aidates sellega aktsiisi maksmise teel riigieelarvet tasakaalus hoida, siis on ju riigi kohus aidata inimest kas siis koju välja magama, et järgmisel teguderohkel päeval jälle valmis olla, või veel parem suunata lähima poeni, et ikka ja jälle aktsiisi makstes riiki aidata. Seaduselooja ei kaitse ainult seaduskuulekaid kodanikke, me kaitseme kõiki – vaadake, kui palju inimesi libedaga kukub!“

Minule teadaolevalt mittekinnitatud andmetel on seaduse muudatuse mõte selles, et seaduslikult ära reguleerida need tulevikus tekkida võivad olukorrad ja võimalikud lahendused, kui kodanik ära väsib ja maha kukub.

Tõkiskingad on eelnõu järgi vajalikud selleks, et kukkunud isik ei pääseks edasi liikuma, isegi mitte roomama: üks tõkisking ette, teine taha ning kogu lugu, ta püsib paigal. Kui tõkiskingad on nõuete kohaselt paigaldatud, tuleb tõkiskingadega varustatud kodaniku ette või kõrvale viie meetri raadiuses sättida korralikult paika ohukolmnurk, andes sellega mõista, et sündmuspaik on fikseeritud ja kontrolli all. Tulekustuti jääb jalakäijale seni veel vabatahtlikuks.



VAATAKS TÕTT
IVI MASSO

: “Nüüdseks on kommunism muutunud teatud ringkondades taas salongikõlblikuks ning isegi Stalini repressioonidest kõnelejaid on süüdistatud venevastasuses, moekamalt "russofoobias”.”

Eesti Päevaleht, 28. veebruar 2008

TÕRRE PÕHJAST
Tead küll seda surisevat tunnet, kui keegi sulle meeldima hakkab. Nii jätab sul kehaga hüvasti terve mõistus.
TUNDMATU AUTOR

AMET EI RIKU
 Florist kimbutas jõukaid lillelapsi.
 Silmaarst soovitas värvipimedale roosasid prillie.
 Lendur oli juba lennuväljal täitsa pilves.
 Konstaabel praadis vintsket rullnokka tund aega.
MERICYLL

TÕSI TAGA
 Tahad Achilleuse kanda tabada, ära lase varvast!
 Kui varba ära lööd, püüa seda mitte teha kirvega.
 Lähisuhtevägivallal on kaugeleulatuvad tagajärjed.
 Sohvrile tekitavad enim probleeme raudteeülesõit ja jalakäijast ülesõit.
ANDRES ÜLVISTE

KIIL JA KERJANDUS
Põrgu – mis sugune?

Kuradid kurblooliselt
kõik on samasoolised:
homod kõik need diavolod,
karmilt katlais heterod –
Stalin suure asjaga,
Aadu oma tilluga.

Katlas kuumas kubisevad,
vaheldusex kiimalevad,
aga sortsid – oh mis kole –
suguelundeid neil pole.
Pihvi piisab kasvõi müüa,
pihku pole miskit lüüa.

Põrgus jah koos elajad
kokku elada ei saa:
kahjux takistab limiit –
organite defitsiit.
Nõnda kurb on põrgu lugu,
sugu kus ei ole sugu.
MISKE SKURAT