Seetõttu soovitavad arstid, et täiskasvanud inimesel peaks olema vähemalt kolm juustuvaba päeva nädalas. Kindlasti tuleb ära unustada nn “rahvatarkus”, et kui ei ole surmatõbi, siis on ikka juustust abi.

Väikestes kogustes võib juust aidata teinekord isegi tervist turgutada. Ometi näitavad uuringud, et koguni 99% ajavahemikus 2005–2015 surnud meestest ning pea samapalju naisi oli söönud elu jooksul juustu, kusjuures paljud neist olid alustanud juba teismelisena.

Et elanike tervist kaitsta, on Tallinna Linnavalitsus otsustanud keelata alates 1. aprillist juustumüügi bensiinijaamades ning kauplustes, mille põrandapindala ja laepindala kogusumma on alla 300 ruutmeetri. Samuti ei tohi juustu müüa kauplustes, mis on koolidele ja lasteasutustele lähemal kui 200 meetrit.

“Vaidlusi tekitab veel pühapäevane juustumüügi keeld,” selgitas “Naerile” Tallinna ülemlinnapea Valdur Rindkere (nimi veel muutmata).

“Paljud inimesed kalduvad juustu liigtarbimisele just nädalavahetustel ja seetõttu aitaks pühapäevane juustumüügi keeld nende tervist kaitsta.

Samas on mitmed analüütikud seisukohal, et juustusõltuvuse käes kannatavad kodanikud saavad oma annuse ikka kätte, kas või selliselt, et nädalavahetuseks mõeldud juustukogus ostetakse nädala sees valmis ja nii võib müügikeelust kasu asemel tõusta pigem kahju. Samuti võib see soodustada salajuustu levikut.”

SERGEI KRAANA
anonüüme juustuhoolik