Teadlase sõnul on just suhkur see, mis eestlased enneaegselt hauda viib, sest enamiku südame- ja hormonaalhaigustest on põhjustanud suhkur.

Selleks et suhkrutarbimist vähendada, otsustati maksustada kõik toiduained, mis sisaldavad suhkrut enam kui 2%.

Kapsas maksustamisele ei kuulu, kuna selles on suhkrut alla 2%. Kuid enamikus toiduainetes on suhkrut tunduvalt rohkem.

Nii on piimas suhkrut 5%, mustikates ja jõhvikates 6%. Jogurtis on magusat koguni 10−15%. Suure suhkrusisaldusega paistavad silma ka sõstrad, milles on tapvat mürki ligikaudu 8%, rääkimata maasikatest ja vaarikatest, mille suhkrusisaldus on 9%.

Palju on nn toitumisteadlased rääkinud aedviljade kasulikkusest, kuid need valeprohvetid on jätnud ütlemata, et tomatis on suhkrut 6%, kaalikas 7%, sibulas 11%, punapeedis 14% ja porgandis 15%. Üks tapvamaid aedvilju on aga küüslauk, mis sisaldab suhkrut koguni kuni 25%.

Maksu alla lähevad ka kõik puuviljad, kuna apelsinid sisaldavad enam kui 10% suhkrut, õunad, mida seni on reklaamitud kui tervisetoodet, võivad valget surma sisaldada kuni 12%, mis teeb neist ühe kõige tapvama vilja meie toidulaual. Pole siis ime, et muinasjutus (pealkiri toimetusele teada) võõrasema kasutütrele just õuna ulatas. Meenutame, et vaid üks suutäis viis süütu neiu pikaks ajaks koomajärgsesse vegetatiivsesse seisundisse. Oleks kuri naine andnud neiule banaani (14% suhkrut), oleks printsi imeline suudlus jäänud hüüdjaks hääleks kõrbes.

Mesi oma 70% suhkrusisaldusega lisatakse aga eriti ohtlike ainete nimekirja ning selle müümine alla 18aastastele lastele on keelatud.