Kui varem toimusid vastassooiharate kogunemised teiste suuremate ürituste (laulu- ja tantsupidu, Rock Summer, spordivõistlused) varjus, siis viimasel ajal võib näha vastassooiharaid julgelt tänavatel jalutamas, kauplustes sisseoste tegemas või isegi lastega mängimas.

Paljud neist on arstid, õpetajad, sisejulgeolekutöötajad (politseinikud, piirivalvurid), kuid me pole seda pisikest delikaatset fakti nende kohta lihtsalt teadnud.

Uuringufirma Valdur Rindkere omanik ja juht tutvustas “Naerile” viimaseid uuringutulemusi.

Selgub, et senisest enam on vastassooiharaid kaasatud kolmanda sektori (mittetulundusühingud, seltsid, sihtasutused) tegevusse. Üha enam võib neid näha sõna võtmas ühiskonnas olulistel teemadel.

Mitmed linna- ja vallajuhid on avalikult tunnistanud oma vastassooiharust. Enamik neist on veendunud, et valijate hääli nad oma sättumuse tõttu ei kaota, pigem võib see rahva poolehoidu isegi suurendada.

Vastassooiharusest ei räägi enam ainult kollane ajakirjandus. Juba on Rahvusringhäälingu telesaadetes näidatud vastassoost kooselupaaride igapäevatoimetusi. Kõik on aru saanud, et nad ei erine teistest mitte millegi poolest.

Paljud tuntud korvpallurid, lauljad, näitlejad ja isegi üks kirjanik (nimi toimetusele teada) on andnud mõista, et nad “sõbrustavad” vastassoost isikuga ning et tegemist pole kaugeltki platoonilise suhtega. Mitmel neist kasvavad kodus lapsed, kellest tulevikus saavad täisväärtuslikud kodanikud.

Kokkuvõttes võib öelda, et maailma enam tagasi pöörata ei saa. Vastassooiharusest on saamas norm ning need, kellele see ei meeldi, peavad lihtsalt sellega leppima.

SERGEI KRAANA
“Naeri” vastassoovolinik