„Kuigi Hiiu Folgi ajal on alati päike paistnud, lubavad enneolematult suvised ilmaprognoosid pakkuda sel aastal eriliselt imelisi elamusi nii festivali külastajatele kui ka esinejatele,“ usub Hiiu Folgi peakorraldaja ja programmijuht Astrid Böning.

Kolme päeva jooksul, 15.–18. juulini, saab kuulda head ja mõnusat muusikat, mida pakuvad oma tuntud headuses pärimusmuusikud Kait Tamrast Tõnu Tepandini ja Zetodest Ummamuuduni, samuti Mari Kalkun, Anne Maasik, Heikki-Rein Veromann, Diskreetse Mango Trio, Jaak Johanson, Riho Sibul ja Eesti Keeled, Karmoshka, Veski-Remmel-Kalluste ja paljud teised. Ungarist tulevad külalismuusikat tooma Sandor Szabo, Nikola Parov ja Agnes Herczku, Soomest ansambel Pelios.

Lisaks toimuvad teatrietendused ja töötoad, jalutusretked ja loodusmatkad, avatakse näitusi, peetakse ettekandeid. Kõik ikka pärimusteemaga seotud. Lisaks Kassari kiigeplatsile toimuvad festivalisündmused ka Kärdlas, Käinas, Pühalepas, Tahkunas, Kõrgessaares, Emmastes, Reigis, Kõpus. Kõigis kontserdipaikades on avatud lastepesa.

Hiiu Folgil on korraldajate sõnul sellist puutumatut õhkkonda ja rahu, mida mujalt naljalt ei leia. Seda õhkkonda väärtustavad lisaks linnamelu eest saarele põgenevatele mandriinimestele ka kohalikud, kes andsid Hiiu Folgile mullu tiitli „Hiiumaa kultuuripärl 2009”.

„Nii, nagu muudegi Eestimaa nurkadega, on Hiiumaa inimestel tarvidus tunda omi juuri. Siin saarel vahest enamgi kui mandril. Saareline elu jätab inimese kasvamisse oma selge jälje. Juured annavad identiteedi ja uhkuse. Pärimuslik muusika, olgu siis rahvamuusika või autorilaul, toidab juuri. Hiiu Folk omakorda annab kohalikele elanikele võimaluse näidata oma lõppematut külalislahkust. Hoidku hääd inglid kõiki folkijaid,“ lisab Hiiumaal resideeriv preester ja pärimusmuusik, isa Sakarias Leppik.

Festivali päevapilet maksab 200 ning nelja päeva pass 300 krooni. Mõned kontserdid on tasuta.
Festivali täpsema kava leiab kodulehelt www.hiiufolk.ee