Levinumad noori ohustavad riskid on järgmised:
• ehituses - kukkumine kõrgusest, varingud, elektrilöögi oht, kemikaalid jne;
• transpordis – vigastused transportvahenditelt, sundasendid;
• tööstuses - vigastused masinatelt ja seadmetelt;
• põllumajanduses – vigastused masinatelt, seadmetelt, raskust käsitsi teisaldamine, vigastused loomade ettearvamatust käitumisest.

Võib juhtuda, et tööandjad unustavad arvestada noorte töötajate tundlikkusega, tagades küll väljaõppe, juhendamise ja vajalikud kaitsevahendid, kuid annavad neile tööülesandeid, mis ei ole noortele jõukohased. Väljaõpe ei ole küllaldane. Vanemad töötajad on andnud halba eeskuju, kui tööülesannete täitmisel ise rikuvad tööohutus-nõudeid. Peale teoreetiliste teadmiste omandamist õpetab kõige paremini noort töötajat töö vilunud kohusetundliku töötaja juhendamisel.

Noortele töötajatele on abimaterjale töötervishoiu ja tööohutusalase teabe saamiseks Tööinspektsiooni kodulehel www.ti.ee – Töötervishoiu ja Tööohutuse korraldus ettevõttes – Noored töötajad. Samuti on kodulehel Eesti vabariigis kehtivad õigusaktid, kus on noorte õigused ja kohustused: Töötervishoiu ja tööohutuse seadus. Töökeskkonna ohutegurite ja tööde loetelu, mille puhul alaealise töötamine on keelatud. Alaealisele lubatud kerged tööd.