Niisiis: Kanal 2 mälumängusaade “Mis? Kus? Millal?” ning TV 3 “Su nägu kõlab tuttavalt”.

Minu meelest on see nõme ja näitab, et tegelikult ei hooli tootjad, aga samas ka kanalid mitte vaatajatest, vaid reklaamiandjatest, rahast.

Ma räägin sellest, et need kaks uut saadet algavad ühel ja samal ajal. Nagu sest veel vähe oleks – pool tundi enne on ühel ja samal ajal Kanal 2s “Heeringas Veenuse õlal” ja TV 3s “Faktuaalne kaamera”.

Polnudki karaoke

Kuidagi tobe tundub see, et head saated pannakse konkureerima ühel ja samal ajal. Sellest ei võida mitte keegi, seda ma ütlen.

Juhtub hoopis selline lugu, et ei üks ega teine saade saa nii palju vaatajaid ja sellest tulenevalt ka reklaamiraha, kui algul loodeti ja saatesarja pikaaegseks eluspüsimiseks vaja läheb. Olge parem eri ajal eetris ja kõik võidavad.

Kui teletegijad arvavad, et nad on kavalad ja usuvad, et rohkete, marru ajavate reklaamipauside ajal jään ma samale kanalile edasi passima, siis nad eksivad.

Mina ei vaata reklaami. Sel ajal, kui reklaam hakkas, vaatasin ETVd (ehkki hilisõhtuks jõudsin järelduseni, et oleksin seda viimast võinud teha terve õhtu) – “Pehmeid ja karvaseid”, “ENSVd”, AKd jne.

Võib-olla peaks konkurentsiamet asja uurima, kas tihedal tele- ja reklaamiturul on ikka normaalne, et eriti just parimal telekavaatamise ajal on telereklaamid Kanal 2s ja TV 3s suures osas (kui mitte täielikult) ühel ja samal ajal eetris?

Tekib kahtlus, kas äkki on tegu kartellikokkuleppega?

Niisiis. Ma püüdsin ka need kaks uut saadet, mis on ühel ja samal ajal eetris – “Mis? Kus? Millal?” ning “Su nägu kõlab tuttavalt” – ära vaadata. Klõpsisin puldiga. Sain ülevaate.

Ma ei ütle siiski otse välja, mis mulle seal meeldis või ei meeldinud – vaatamist väärt olid kindlasti mõlemad saated.

Põhjus selles, et üks paneb pühapäeva õhtul ajusid ragistama, mille tulemusel saad kindlasti targemaks. Sellist asja ei juhtu just tihti.

Teine on puhas meelelahutus, veidike lihtne, aga mitte mingil juhul labane.

Üks on otsesaade, teine mitte. Üks on piisava pikkusega, ei lähe venima, teine seevastu tundub mulle liialt venitatuna, vurts kipub vahel ära tuhmuma.

Kuid mis peamine – paljude tigedate ja õelate eestlaste jaoks on see nädala lõpuks ja uueks raskeks-kurnavaks töönädala alguseks hea teraapia.

Ja hea on ka see, et TV 3 laulusaade “Su nägu kõlab tuttavalt” ei olnudki Soome laeva karaoke moodi.

Vaariku Kihnu Virve

Aga see oli küll hea, kui Andrus Vaarik Kihnu Virvena lavale tuli ja siis pihta hakkas, ning kui Tanel Padar oli Üllar Jörberg ja Peeter Oja oli Joe Cocker. Ega teistel ka väga viga olnud.

Ja kindlasti ootan järgmist pühapäeva, millal Kanal 2 kutsub taas kokku tarkade klubi, võib-olla läheb siis õnneks võita televaatajaid.

Pühapäeval alustas ka ETV uut võistlussaadet – “Klassikatähed”, kus peaosatäitjad on noored tulevikutähed. Saade on eetris õnneks päris heal kellaajal. Soovitan kindlasti vaadata, et telekarahvana mitte päris ära manduda.

Ütlen ausalt – seda TV 3 uut saadet ma lõpuni ei vaadanud. Üks põhjus selles, et ei jaksanud, teine selles, et veidi pärast kella 22 algab ETVs ju põhjamaiselt hea sari, minu suur lemmik – “Kuritegu”.