Konverentsi esinejate hulgas on nii tippjuhte kui ka eduka õpilasfirma esindajaid. Arutamisele tulevad viimase aja aktuaalseimad ettevõtlusteemad, mida aitavad avada kutsutud esinejad. Kultuuriturunduse valdkonda esindab Katrin Maimik, kes kõneleb isikupärasest turundusest. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimehe Hanno Tombergi ettekanne hõlmab olulisimat teavet noorte ettevõtjate jaoks. Sellest, kuidas toodet või teenust turundada korraga kolmes riigis, räägib Premia jäätiste ja Lottemaa näitel ettevõtja Kuldar Leis. Teisel päeval toimuvale laadale pannakse müügiks välja uusi, praktilisi ja nutikate lahendustega tooteid. Tegemist on kõigile avatud laadaga. Võimalikult suur külastajate arv tagab noortele ettevõtjatele hindamatu väärtusega müügikogemuse.


Piiriäärsete õpilasfirmade konkurss-laat toimub esimest korda ja loodetavasti jätkub ka järgmistel aastatel. “Kogu üritus keskendub praktiliste kogemuste jagamisele, sest oleme korraldajatena veendunud, et parimad saavutused ei tule kõigest väest pingutades, vaid eelkõige nii enda kui teiste õnnestumistest ja ebaõnnestumistest õppides,” sõnas konkurss-laada peakorraldaja Sirli Parm. "Õpilasfirmad on nagu päris elus eksisteerivad päris ettevõtted, kus firma meeskond peab kasutama olemasolevat tarkust ja kogemusi, et konkureerides pakkuda vajalikke tooteid ja teenuseid. Alati on edukas see meeskond, kes suudab olla loov ja oskab kliente üllatada. Arvan, et õpilasfirmades tegutsemine avab ukse põnevasse maailma," lisas Setomaa Valdade Liidu juhatuse esimees Margus Timmo.


Konkurss-laat on osa Est-Lat-Rus piiriülese koostööprogrammi koostööprojektist ELRII-291 “Kultuuripärandi kasutamise edendamine tootearenduses – Heritage Business”.