Kõige rohkem töid tuli Kalmetu põhikooli õpilastelt (29), üle kahekümne töö saatsid veel Puhja, Tarvastu ja Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilased.

Joonistusvõistluse “Minu Võrtsjärv” kuulutas märtsi algul välja Europe Direct Viljandimaa teabekeskus koos Võrtsjärve Sihtasutuse, Võrtsjärve Ühenduse ja teiste partneritega. Korraldajad ootasid joonistusvõistlusele töid, kus autor annaks edasi oma mõtteid, tundeid, mälestusi, kogemusi, fantaasiat või muud, mis on seotud Võrtsjärvega.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialisti Katrin Reimo sõnul olid osalejad joonistanud nii meenutusi kaunist suvepäevast Võrtsjärve ääres kui püüdnud ette kujutada, milline võiks järv ja selle ümbrus välja näha näiteks kümne aasta pärast. „Palju oli pilte ka veealusest maailmast — kaldest, veetaimedest ja muust põnevast,“ lisas Katrin Reimo.

Tema jutu järgi olid õpilased teemale lähenenud väga mitme nurga alt ning tööde teostamisel oli kasutatud erinevaid tehnikaid.

Joonistusvõistlusele olid oodatud osalema 1.–9. klassi õpilased. Töid hinnatakse kahes vanuseastmes: 1.–4. klass ning 5.–9. klass.

Tublimad joonistajad kuulutatakse välja teisipäeval, 10. mail kell 14.00 Viljandi maavalitsuse suures saalis (Viljandis Vabaduse plats 2) ning neile on auhinnaks raamatupoe kinkekaardid ja erinevad Euroopa Liidu sümboolikaga meened. Üritusele on oodatud kõik joonistusvõistlusel osalenud koos vanemate ja juhendajatega.

Katrin Reimo selgitust mööda tingis seekordse joonistusvõistluse teemavaliku asjaolu, et 2010. aastal saatis Võrtsjärve edu konkursil “European Destinations of Excellence” („Euroopa suurepärased turismisihtkohad“), mille eesmärk on edendada säästlikku turismi kogu Euroopa Liidus ja kandidaatriikides. Samuti haakub see tänavuse Euroopa vabatahtliku tegevuse aastaga, sest suur osa tööst, mis järve ümbruse korrastamiseks on tehtud, on toimunud ühiskondlikus korras ja vabatahtlike abistajate toel.

„Korraldasime seekordse joonistusvõistluse koostöös Võrtsjärve Sihtasutuse, Võrtsjärve Ühenduse ja teiste partneritega. See on ühtlasi üheks ettevõtmiseks pikas tegevuste reas, mis on seotud 12. mail Viljandis Pärimusmuusika Aidas peetava konverentsiga “Meie Võrtsjärv”,“ lisas Katrin Reimo.

Joonistusvõistluse parematest töödest koostatakse näitus, mis pannakse Võrtsjärve konverentsi ajaks üles Pärimusmuusika Aidas. Selle järel saab näitust vaadata Viljandi maavalitsuse ruumides.