“Mass pumbati tõrde ja sinna lisati ka juba käärivat viinamarja mahla, kokku peaks sellest kogusest tulema üle saja pudeli veini,” selgitas Jaak Eensalu.

Keskmiseks viinamarjamahla kuivaine sisalduseks mõõtis Eensalu 14 %, mis sellise külma suve kohta polegi tema hinnangul väga paha. Siiski tuleb protsessi käigus lisada valmivale veinile suhkrut, sest Eesti jaheduses küpsevatel viinamarjadel seda vajalikul määral ei teki.

Foto: www.jaaguviinamegi.blogspot.com/
“Juuli oli tõeliselt jahe, kuid marjad said siiski küpseks ja ikka väga magusaid kobaraid sattus korjamisel ette,” rääkis Eensalu.

Varasematel aastatel on viinamarjakasvataja veini teinud paarikümne pudeli kaupa, nii suur kogus on käsil esimest korda.

Kuidas märjuke maitseb, saab teada alles tuleval suvel.

Kuidas viinamarjakasvatus Annemäe talu viinamäel läheb, loe siit.