Eks see on klipis sees, kõik need kümned põhjused on seal üles loetletud, aga see pole ju radikaalne, tõsine väljaütlemine, “olla eestlane ongi halb”. Olla eestlane on ka väga hea. Välja tuli küll seitse minutit tihedat andmist, miks kõik on halb, aga see suhtumine ei ole, ma arvan, ainult eestlaste mure, säärase klipi saaks teha peaaegu mis tahes rahvast. Kui saab muidugi, oleneb, kes seal võimul on.

Miks praegu näiteks minul on halb olla eestlane ... ei olegi! Minul on hetkel väga hea olla eestlane.

Kui ma jälle hakkaks üles lugema, miks kõik on halb... See oli tegelikult selline pila, aga eks me, eestlased, mõtle ka kogu aeg niimoodi. See on see, mida meile meeldib mõelda, me oleme masohhistid. Mitte ainult see valu, aga ka see, et kõik seda näeksid, et me kannatame. Säärane teatraalsus.

Ka see väike hindu, kes neid palle teeb seal meile?

Jah, et tema ka näeks – mis sul viga, sa treid neid palle seal päev otsa, aga vaata, meie...

Selle taustal oled “Riigimeeste” stsenarist, üks teiste seas.

Jah, ma olen see tankist, kes põhja valmis teeb.

See on säärane inglise huumor, et inimesed pannakse piinlikku või rumalasse olukorda ja siis me naerame nende üle...

Me üldse ei varja ka, et oleme selle algse idee kopeerinud inglaste sarjalt “The Thick of It” (“Silmini sees”). See on jumala geniaalne sari, räägib samast asjast, kuidas valitsus seestpoolt töötab. Sama asi ... ei, ikka parem – aga neil on ka rohkem vahendeid-võimalusi, inglise kontekstis. Me siiski ei kopeerinud, aga saime ainest, inspiratsiooni.