Konkursi preemiad:

- Alo Ritsing – peapreemia „Kõgõ parõmb laulupidolaul“ (500 eurot) segakoorilaulu „Mõtõ’ Võromaast“ (sõnad ja muusika Urmas Kalla) seade eest.
- Alo Ritsing – auhind „Kõgõ parõmb rahvalaulusääde“ (300 eurot) segakoorilaulu „Karjane tahab koju“ (Urvaste khk) seade eest ning tunnustus nutikalt ja teksti jälgivalt tehtud rahvalauluseadete eest.
- Mari Amor – auhind (200 eurot) „Ilosa meloodia iist“ lastekoorilaulu „Pärlijõgi“ (sõnad Artur Adson) muusika eest.

Peapreemia saanud Alo Ritsing oli tunnustuse üle rõõmus: „Võidulaulu seade kirjutasin Urmas Kalla palvel. Püüdsin igat salmi lähtuvalt tekstist harmooniliselt ja rütmiliselt ning temposid muutes erinevalt lahendada. Koorilauluseadete tegemine on meeldiv loominguline vaheldus minu argipäevas ja tore, kui see mõnikord ka tunnustust leiab.“

Selle laulu jaoks ei ole see esimene tunnustus – enne III Uma Pido 2013. aasta kevadel sai Urmas Kalla omakeelsete laulude võistlusel „Uma Laul“ ühe peaauhindadest just sellesama laulu eest. „Mu lihtsä ja või-olla igävä viiega laulu om Ritsing pall´o põnõvambas tennü’,“ ütles kontserdil viibinud Urmas Kalla.

2014. aasta kevadel väljakuulutatud võrukeelsete koorilaulude ja –seadete konkursile laekus kokku 27 tööd. Konkurss üllatas seekord rahvalauluseadete rohkusega – neid oli tervelt 16 tükki. Enim laule oli segakoorile, aga laule kirjutati ka meeskoorile, naiskoorile ja lastekoorile.

Žüriisse kuulusid helilooja Piret Rips-Laul, helilooja ja dirigent Riivo Jõgi, rahvamuusik Ott Kaasik ning dirigendid Silja Otsar ja Saidi Tammeorg. Sarnane konkurss oli järjekorras juba kolmas.

Võrukeelsete laulu- ja rahvapidude traditsioon sai alguse 2008. aastal, mil Võrus toimus esimene pidu. Neljas pidu tuleb 28. mail 2016 Põlvas. Uma Pido on kogu vana Võromaa ja tema kaheksa kihelkonna rahva omakeelne laulupidu, kus lauldes tuntakse rõõmu oma rikkaliku kultuuripärandi ja ummamuudu ilmakaemise üle.