Tänavu Venemaa poolt parima võõrkeelse filmi Oscari kandidaadiks esitatud Aleksei Utšiteli suurfilmis “Ääremaa” teeb kõrvalrolli samuti Eesti juurtega näitlejatar Julia Peresild, kes on mänginud nii teatris (“Figaro pulm”, lavastaja Kirill Serebrennikov) kui ka filmis (“Ükskord provintsis”, PÖFF 2008). “Ääremaad” saab näha 3. detsembril.

PÖFFi ühe eriseansina linastuvas Venemaa ajaloofilmis “Jaroslav” teeb pearolli Vene Teatri näitleja Aleksander Ivaškevitš.

Jaroslav Targana kehastab ta XI sajandi alguse keerulistes oludes Rostovi vürstiriigi valitsejat, kes peab röövlijõukude poolt rüüstatud aladel korra majja lööma.

Tunnustatud Saksa režissööri Chris Krausi käe all valminud Saksa, Austria ja Eesti koostööfilmis “Polli päevikud” kehastab NO99 Teatri näitleja Tambet Tuisk Esimese maailmasõja eelõhtul end Polli mõisas varjanud ja haavata saanud anarhisti, keda asub ravima 14aastane neiu.

Juba mitmel maailma filmifestivalil edukalt linastunud ja teadaolevalt kõige kallimat Eesti mängufilmi demonstreeritakse PÖFFi EurAsia võistlusprogrammis ja seda on võimalik vaadata
4. detsembril ning aasta lõpus ka Eesti kinodes.