Matt saatis poelettidele suuresti tüdrukutele mõeldud „Nukupiiga Saara Kai“

„Peale viimase diplomitöö kirjutamist tekkis soov kirjutada midagi enda rõõmuks,“ selgitab autor. (TLU Haapsalu Kolledžis oli tema teema „Terviseteemalised loodusmuinasjutud ja nende mõju 4-7 aastastele lastele“ – toim).

Enda rõõmuks kirjutamise mõte leidis selge idee ja vormis siis, kui viieaastane Lisanna kord Pille Matile oma nukumaja näitas. 

„Minus ärkasid uuesti väike tüdruk ning nukumaailm, vanaema tehtud kaltsunukud,“ lausus Matt. „Nii oligi asi otsustatud.“

Esimese nn uue laine nuku ostis tulevane autor poest, edaspidi palus abi tuttavatelt tüdrukutelt, kes rõõmuga kannikastid üle vaatasid ja nukunänni tõid. „Tegin palju fotosid ning pildid hakkasid ise lugusid jutustama,“ selgitas Matt.

Lood on lihtsad, kõneledes tegelikult lapse eneseleidmisest, maailma avastamisest, sõprusest, turvatundest. Ka fotod nukkudest on lihtsad ja südamlikud. Vanuse mõttes on „Nukupiiga Saara Kai“ mõeldud neile, kes parajasti trükitähtedest jagu saavad.

Raamatu esitlus Ingliste uhkes külamajas korraldati suure ilu ja käraga ning väikest paika arvesse võttes oli rahvast koos murdu. Esimese raamatu sai kingiks vahepeal oluliselt sirgunud Lisanna, kelle nukumaja Pille Mati raamatuotsuseni viis.

„See pole mu viimane teos!“ lubas Matt, pidades silmas seda, et kui tüdrukud said oma raamatu, siis peavad saama ka poisid.