“Teadlasena tegeleksin ma meditsiiniga ning minu tippsaavutuseks võiks olla inimese surelikkuse kaotamine. Ja kui ruumi väheks peaks jääma, vahetaksin ametit ning hakkaksin tervet universumit koloniseerima,” ütleb Jaan-Eerik selle kohta, mida ta teadlasena teha sooviks.

Juhan tahaks kõigepealt Tartu ülikoolis õppida loodusteadusi ja seejärel vaadata, mis suunas tema tee minema hakkaks. Saates on seni silma jäänud ta terav insenerimõte, oskus “peedist pesumasinat teha”.

Laupäevases finaalsaates on koos kõik tosin võistlejat. Juhani ja Jaani juhtimisel kaheks meeskonnaks jagunenuna tuleb neil 48 tunni jooksul lahendada ülesanne, kuidas ehitada pudelrakett, mis sooritaks kõrge lennukaare ja seejärel langevarju abil maale tagasi jõuaks.

Võib-olla küll, et meeskonna peale tuleb kokku viisteist magamata ööd, sest finaalvõistluse ajal unelemiseks eriti aega ei jää. Võitlus on karm, vaid üks saab võita! 10 000 euro suurust stipendiumi vahendab võitjale Eesti Füüsika Selts ning raha saab kasutada üksnes õppimiseks ja enesetäiendamiseks.

Väärika lohutusena on Tartu Teaduspark teiseks jäänule välja pannud aastase äriettevõtluse toetusprogrammi — Eestis võib ju olla tublisid teadlasi ning vahvaid teadussaavutusi ja -leiutisi, aga need tuleks ka ellu rakendada, veel parem — maailmakuulsaks teha.