2007. aastal tuli tööle Maie Aav, kes vallavalitsuse abiga amortiseerunud ja ainult suvekuudel avatud olnud majale rekonstrueerimisprojekti ettevalmistama asus.

Kihnu muuseumi rekonstrueerimise ehitusprojekti koostas AB Studio Paralleel, ekspositsiooni- ja sisekujundusprojekti autoriks Laika, Belka, Sstrelka OÜ. Ehituse peatöövõtja oli YIT Ehituse AS ja sisustuse valmistas Inest Market OÜ.

Rahalisi vahendeid muuseumi rekonstrueerimiseks sai Kihnu vald Euroopa Regionaalarengu Fondist, Siseministeeriumi Kihnu regionaalprogrammist, Kultuuriministeeriumist, Kultuuriministeeriumi Kihnu kultuuriprogrammist ja Eesti Muuseumiühingult.

Suurremont algas 1. septembril 2008 ja põhjaliku uuenduskuuri läbi teinud muuseum avati 20. juunil 2009.a. Hoone esimene korrus avati täielikult külastajatele, teisel korrusel paiknevad nüüd muuseumi töötajate kabinet, seminariruum, lugemissaal pärimuskultuuriga tutvumiseks ja panipaigad.

Muuseumil on täna täita väga oluline roll – olla sild mineviku ja tänapäeva vahel, ühenduslüli saare elanike ja külaliste vahel.

Muuseumi asumine omanäolisel saarel ajaloolises minevikuhõngulises hoones, pärimuskultuuri ja traditsioonide kestmine Kihnu igapäevaelus ja UNESCO tunnustus kihnu kultuurile on põhjusteks, mis kutsuvad muuseumi külastama.