Kalamees ei olevat osanud imeliku saagiga midagi peale hakata ja pannud selle lihtsalt kõrvale. Olgugi et jõe ääres oli kalastajaid murdu, jäi juhtum esialgu suurema tähelepanuta. Taavi läks asja uurima ja avastanud, et tegemist on inimese kolbaga, otsustas ta sellest ka politseile teada anda.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht kinnitas Saarte Häälele, et säärane juhtum oli tõepoolest aset leidnud. “Politsei on leitud luud ekspertiisi saatnud, kuid menetlust veel alustatud ei ole,” ütles Tammeleht. Tema sõnul tehakse otsus edasise tegevuse osas siis, kui on teada, kui vanad need leitud luud on või suudetakse tuvastada isik.

Kuigi Sõrve poolsaare kanti jäävatel aladel pole Teise ilmasõja aegadest pärinevate inimluude leidmises midagi väga tavapäratut, ei saa välistada, et Nasva jõest välja õngitsetud kolp ei kuulu mõnele tänapäevasematel aegadel kaduma läinud inimesele. Säärased spekulatsioonid on juba ka liikvele läinud.

“Saaremaal on kadunuks jäänud üsna mitu inimest, kuid politsei ei spekuleeri, kellele see leitud pealuu võiks kuuluda,” ütles Tammeleht, viidates, et nn linnalegendid on alati kerged tekkima. Eriti veel siis, kui täpseid vastuseid kohe anda ei ole.