Esialgu käisid kassid üksi poebussil vastas nagu nad seda enne koos peremehega olid teinud ning hea südamega inimesed ei tihanud kasse ka nälga jätta.

Kõpu internaatkooli sööklas söömas käies jätsid juht ja müüja alati midagi oma toidust kassidele ning kui söökla kokk Hele Päll selle avastas, läks nälgiv kassikari ka temale hinge ja temagi andis oma panuse loomade toitmisse.

Hiiu Lehe artikli, Facebooki üleskutse ja kohaliku loomakaitsja Kadri Tapersoni abiga õnnestus mõnedele kassidele leida uus kodu ja osa steriliseerida.

Hiiu Leht pöördus kassikarja edasise saatuse osas küsimusega ka Kõrgessaare valla poole, kuid vastust neilt ei saanud, küll aga leidus volikogu protokollis märge, et vallaesindaja on kohta külastanud, leidnud, et asi on suhteliselt normaalne ning vald otsib võimalusi loomakaitse seltsi toetamiseks.

Praeguseks on 30st kassist järgi 3 — peale nende, kellele õnnestus kodu leida, on kümmekond kassi läinud lihtsalt kaduma, mõned seadnud end sisse lähedalasuvate perede juures, kuid osa on hukkunud ka lahtiselt jooksvate koerte lõugade vahel.

“Elaksid nad selle talve kuidagi üle,” loodab Hele Päll alles jäänud kolmele kassile iga päev toitu viies.