Ponid Finnister Fivla ja Millhouse Vitamin, keda reklaamfotode tegemisel modellidena kasutati, tabasid trendi, järgides Victoria Beckhami ja Rihanna eeskuju - ka neid on Fair Isle rõivaid kandmas nähtud. Stiili populaarsuse peamiseks õhutajaks loetakse aga Wales´i printsi, hilisemat kuningas Edward VIII, kes selles tehnikas kootud vestis 1921. aastal rahva ette ilmus.

Thordale´i šetlandi ponide keskuse kaasomanik Jo Tonkinson, kes kampaania tarvis modellid otsis, selgitas: "Asi oli lihtne. Saatsime ponide mõõdud kudujale, kes saatis meile vastu kaks kampsunit. Pidime lihtsalt hobuste esijalad varrukatesse panema ning nööbid kõhu all kinni nööpima."

Võib ju mõelda, et tegemist on veidra ja isegi natuke rumala mõttega ponid kampsunitesse toppida, kuid Tonkinsoni sõnul olid loomad neis täiesti õnnelikud. Kuna mõlemad ponid on harjunud ratsa- ja rakendivarustust kandma, et ei valmistanud kampsunid neile mingit probleemi.

"Loodetavasti toovad need pildid inimestele naeratuse näole," loodab Tonkinson.

Thordale´i keskuse ponid on ka varem peaosaliste rasket rolli kandnud, lüües kaasa Norra draamaseriaalis "Himmelbla" ja reisisarjas BBC ajakirjanik Paul Murtoniga.

Kampsunid, kehast tavapärasest pikemad ja varrukatest lühemad, kudus käsitsi Šetlandi disainer Doreen Brown, kasutades materjaliks kohalike šetlandi tõugu lammaste villast kedratud lõnga.

2013. aasta on Šotimaal kuulutatud Naturaalse Šotimaa Aastaks. Üritusi toimub  aasta läbi, teiste hulgas ka Euroopa suurim viikingitulede festival.

Videot fotosid ja kampsunitesse riietatud ponidest saab vaadata SIIT.