Erich Honecker ning Bulgaaria, Tšehhoslovakkia ja Rumeenia juhid – vastavalt Todor Živkov, Gustáv Husák ja Nicolae Ceaușescu – ajasid N Liidu uuenduspoliitikale nii kõvasti sõrgu vastu, et Mihhail Gorbatšov hakkas neid kutsuma Nelikjõuguks.

19. jaanuaril 1989, kümme kuud enne Berliini müüri langemist, ütles Honecker, et Berliiini müür seisab veel 50 ja isegi 100 aasta pärast.

- 7.–21. september. USAs New Mexicos Los Alamose Riiklikus Laboratooriumis peeti maailma esimene konverents tehiselu teemal.

- 12. september.
Soome kolinud eesti atleetvõimleja Olev Annus tuli Antwerpenis peetud amatööride atleetvõimlemise MMil raskekaalus absoluutseks võitjaks.

Samal aastal võitis ta ka elukutseliste Mister Universumi tiitli ning 1991. a tuli elukutseliste maailmameistriks.

- 12. september. NLKP Keskkomitee Poliitbüroo moodustas komisjoni 1930.–1940.




AJAVAIM KUULUTUSTES

- Head soomemaalased! Kitsikusse jäänud suure pere isa (aus, töökas, 35 a vana) soovib kiiresti tööd Soomemaal. Olen bussijuht, oskan ka traktoriga tööd teha ja seda remontida, teen ka ehitus- ja remonditöid. Ootan tööle kutset heade naabrite juurde. Viljandi post, “Pele”.

- Vahet “Niva” hobuse
ja heinte vastu.

- 38/156/58 2 lapsega lahutatud naine soovib tutvuda sea-aastal sündinud tõsise ellusuhtumisega heasüdamliku mehega, kellel ei ole liigset viinaviga ja kes oleks seltsiliseks
ja sõbraks edaspidises elus. Soov foto.

- AS Elmo Võrumaal teatab: endine Linda haudejaam alustab tööd 15. märtsist. Tibu teie haudemunast! Maikuust tellige tibu ka meie haudemunast. Nõutav eelregistreerimine. Samas mähime el mootoreid võimsusega kuni 11 kW.