Kui suvila ostetakse elamiseks, ei pruugi selle elamuks kohandamisele kulunud raha hilisema müügi puhul tagasi saada. Enamasti ostetakse suvila, lammutatakse see maja ning ehitatakse krundile maja. Suvila ümberehitamisel on kindlasti vaja kõrvale inimest, kes tunneb arhitektuuri ja ehitust, et hoone korralikult kaasajastada.

Vana talumaja puhul on vana materjal ja ajastutruu renoveerimine omal kohal. Muudel juhtudel võiks eelistada kaasaegseid ehitusmaterjale.

Suvilate ümberehitused on vaja kooskõlastada kohalikus omavalitsuses ja naabritega ning kogu dokumentatsioon korda teha. Tahan suvilaomanikele, ostjatele ja ümberehitajatele südamele panna, et kui dokumentatsiooni kohe korda ei tehta, võib see hiljem osutuda keeruliseks ja oluliselt kulukamaks.

Praegune planeerimisseadus ütleb, et kui hoonele on väljastatud ehitusluba ja see on ehitatud projekti järgi enne 1995. aastat, pole täiendavaid kooskõlastusi vaja. Tihtipeale on suvilate ehitusluba antud kogu kooperatiivile korraga. Muudel juhtudel tuleks enne suvila ostu uurida kohalikust omavalitsusest, kas hoone projekt on korralik, ehitatud hoone vastab projektile või vajab olemasolev ehitus kohandamist.

Jaga
Kommentaarid