Kohapeal saab tutvuda kõikide ülaltoodud Tiibeti koeratõugude esindajatega, mõnede puhul lausa beebikutsikatest (4 kuni 6 kuud), väärikate vanuriteni (veteranid, üle 8 a). Näha saab mitmetes eri värvivariantides tiibeti mastifeid ja tiibeti spanjeleid. Esindatud on ka sellised Eesti väheesinevad tõud nagu lhasa apso, tiibeti terjer ning shih tzu. Näitusele on kokku registreeritud üle 120 koera.

Koertenäitus on inspireeritud 2002 aastal esmakordselt Saksa Tiibeti tõugude klubi (KTR) poolt korraldatud näitusest nimega Tibet Dog Europe. Tõenäoliselt oli esimese Tiibeti koerte näituse idee ellukutsuja ka klubi omaaegne aupresident, legendaarne mägironija ja kirjanik Heinrich Harrer, kes on tuntud ka eestlastele raamatu ja filmi Seitse aastat Tiibetis autorina või vastavalt Brad Pitti poolt kehastatud peategelasena.

Rühma Tiibeti koeratõugude entusiastide eesmärgiks oli algselt korraldada rahvusvaheline näitus, mis tooks kokku tõugude huvilisi paljudest erinevatest riikidest. Nii on see toimunud üle 13 aasta ning ka Eestis toimub mainekas Tibet Dog Europe juba järgmisel, 2016 aastal.

31. jaanuaril Tallinnas toimuva Tibet Dog Estonia kohtunikeks on kutsutud Gunilla Albrigtsen Rootsist, kes on ise tiibeti terjerite kasvataja ning Anne-Marie Class Prantsusmaalt, keda tuntakse kogu maailmas kui mastifite tunnustatud spetsialisti. Näitus algab kell 10 adressil Narva mnt 95 (Lauluväljaku ruumides) ning kestab kuni 18:00 Kõik Tiibeti sõbrad, koertehuvilised ja Tema Pühaduse dalai-laama toetajad on näitusele oodatud!