Agnes Kultase stipendiumifond

Asutatud Igor ja Heli-Kristy Ilinsky poolt 2010. aastal eesmärgiga toetada kuni 35-aastaste üliõpilaste magistri- ja doktoriõpinguid riigiteaduste, politoloogia, rahvusvaheliste suhete ja muudel riikluse arengut ja demokraatiat toetavatel aladel ning samuti ajakirjanduse valdkonnas tunnustatud Põhja-Ameerika ja Euroopa Liidu maade ülikoolides.

Ann Mihkelsoni fond

Asutatud 2011. aastal Anu Ebbe Mihkelsoni poolt eesmärgiga toetada reaalteaduste alal tegutsevaid ja eesti keelt rääkivaid naisi. Ann Mihkelsoni fondist antakse stipendiume naisüliõpilastele, kes õpivad teisel või kolmandal aastal reaalteaduste alal Eesti ülikoolides. Naisteadlastele, kes töötavad Eesti ülikoolides õppejõududena reaalteaduste alal antakse stipendiume uurimistöö alustamiseks ja magistri- ning doktoriõppe üliõpilaste juhendamiseks reaalteaduste alal.

Eino Tambergi fond

Asutatud 2012. aastal Kadri Tamberg Lippingu poolt oma isa Eino Tambergi (1930–2010) mälestuse jäädvustamiseks. Eino Tambergi fondi eesmärgiks on toetada maal elavate laste muusikaharidust ja tutvustada Eino Tambergi loomingut.

2013. aastal antakse Eino Tambergi fondi stipendium Eino Tambergi teose parimale alla 18-aastasele esitajale ja tema juhendajale.

Stipendiaatide leidmiseks korraldatakse muusikakoolides konkursid 2013. aasta kevadel.

Halduskogu 5-liikmeline: Urmas Lattikas, Kadri Tamberg Lipping, Piret Rips-Laul, Kadi Katariina Sarapik, Kersti Sumera.

Noore kunstiteadlase fond

Algatatud 2006. aastal Krista Kodrese poolt toetamaks uurimisstipendiumiga noori, kuni 30-aastaseid Eesti kunstiteadlasi.

Oskar Lõvi fond

Algatatud 2007. aastal Maie Kalnin-Lõvi poolt oma isa Oskar Lõvi (1903−1942) mälestuse jäädvustamiseks.

Oskar Lõvi fondi eesmärgiks on toetada spordiajakirjanikke, anda välja stipendiume spordiajakirjanike tunnustamiseks või enesetäiendamiseks ning Eesti spordiajakirjanduse ajalooga seotud uurimistööks.

Uno Järvela stipendiumifond

Asutatud 2012. aastal Gadobeim Järvela poolt Gustav Ernesaksa fondi juurde koorijuhi ja muusikapedagoogi Uno Järvela (1926 – 2012) mälestuse jäädvustamiseks. Uno Järvela stipendiumifondi eesmärgiks on toetada lastekooride dirigente ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia koolimuusika eriala üliõpilasi.

Taotlused esitatakse läbivaatamiseks Gustav Ernesaksa fondi halduskogule.

Uno Naissoo fond

Algatatud 2008. aastal Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli poolt Uno Naissoo mälestuseks (1928–1980). Uno Naissoo fond toetab Uno Naissoo nimelist noorte heliloojate konkurssi, noori rütmimuusikuid ja heliloojaid ning Georg Otsa nimelist Tallinna Muusikakooli.

Jagamise info, allfondide nimekirja ning taotluse ankeedid leiate Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond koduleheküljel www.erkf.ee.

Taotluste vastuvõtt lõpeb esmaspäeval, 15. oktoobril 2012 kell 16.00

Selleks ajaks peavad sihtasutuse büroos kohal olema ka posti teel saadetud taotlused. Elektrooniliselt saadetud, hilinenud või ilma ankeedita esitatud taotlused jäävad sisulise läbivaatamiseta.

Igalt taotlejalt võetakse vastu ainult üks taotlus. Eelmisel aastal stipendiumi saanud üksikisik ei saa esitada taotlust järgmiseks aastaks. Ei toetata osa- ja äriühinguid ning mittetulundusühinguid ja sihtasutusi, kes pole kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja.

Jagamise tulemuste kohta avaldatakse informatsioon ajakirjanduses ja meie koduleheküljel ning toetuse saajale saadetakse vastav kirjalik teade.

Toetuse saajaga sõlmib sihtasutus lepingu, millega toetuse saaja kohustub talle eraldatud toetust kasutama vastavalt taotluses esitatud eesmärkidele. Sihtasutusele jääb õigus toetuse osaliseks või täielikuks tagasinõudmiseks, kui selgub selle mittesihipärane kasutamine.

Taotlused esitage Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond aadressil:

A. Weizenbergi 20A-13 (III korrus), 10150 Tallinn

Telefon 601 3428

Vastuvõtt tööpäeviti 10.00 - 16.00